Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | EBugatta...

2012. Június 13. 22:46, szerda

Adjátok vissza a biciklimet!!!! Németország-Hollandia

Adjátok vissza a biciklimet!!!! Németország-Hollandia

Na, ez hosszú lesz.... Kezdem az elejéről, elkezdtem én már tegnap este is, csak hát a számítógép meg én nagyon utáljuk egymást, ezért az előbbi úgy gondolta, hogy kiveri a winchesteréből az általam leírt sorokat, azok meg engedelmeskedve a főnök utasításának, jól elvesztek. No, nem baj, kezdjük újra. Gyerek alszik, Iris nem beszél (ez érthető...), szóval hajrá.

Honnan a nagy ellentét a Németország és Hollandia között? Amikor Irissel megismerkedtem, nagypapája még élt. Ő mesélte a sztorit. Előre mondom, nem voltam jó töriből, szóval ha tárgyi tévedések vannak, az öreg után hazudok. Szóval, törtét anno, hogy a kisbajuszos német (osztrák) úgy gondolta, megszállja Hollandiát is, úgy is itt van a közelben. Sikerült is, pár nap alatt elfoglalta, ugyanis a derék holland hadsereg biciklivel vonult a frontvonalra (lóra magyar, bringára holland). Na most, mivel rádöbbent a karlengető, hogy nagyon nincs mit elvinni a holland honból, felpakolták a bringákat, abból volt dögivel, azt hajóra, elvitték az összeset. Valamelyik beolvasztva végezte, sokat csupán a tengerbe dobtak, nehogy már ezek utánunk tekerjenek. Eddig a szomorú történelem lecke, és ettől a momentumtól kezdve kedvesem nagypapija akárhányszor német emberrel találkozott, már mondta is neki, hogy "adjátok vissza a biciklimet" (pedig nem ismerhette Wass Albert Adjátok vissza hegyeimet c. könyvét). Nos, az öreg soha nem látta vissza a kétkerekűt, mégis azt mondta, akik biciklit lopnak, azok mindenre képesek. Nem mondom, hogy innen az örök ellentét a két nép között, de fontosnak tartottam elmesélni, mert bennem mély nyomot hagyott.

De hagyjuk a múltat, vissza az eb-re, hiszen ezen két remek csapat ütközött ma este a képernyő előtt... Veszítettek a hollandok, mégpedig 2-1 arányban. És innen jön a neheze... mivel jogosan veszítettek. (Remélem Iris nem érti a jogosan szót...)

Az, hogy egy vesztes dán meccs után a gólképtelen holland támadósor miért kezd megint azonos felállásban, számomra rejtély... 30 kihagyott gólhelyzet után én lehet hogy változtatnék. De nem vagyok Van Marvijk, ezek után nem is szeretnék az lenni. Azt, hogy Affelay-nak (Fc Barca...még egyenlőre) mi a pék valagának kellett kezdenie, nem tudom. Szegényem annyira halovány volt, pontosan, mint az első meccsen, az említett dánok ellen. Azt, hogy Robbent miért kell erőltetni, megint csak a Mester tudja, nálam nem férne be, pláne a "majd én egyedül eldöntöm" első meccs után, ahol a lelátón örülhettek a nézők, megszerezhették a Tango 12-t annyiszor, ahányszor Robben kapura lőtt. Minnél feljebb ültek, annál nagyobb eséllyel. Azt, hogy Van Persie a mezőnyben cseréljen helyet Sneijderrel, (jópárszor volt rá példa a meccs folyamán) melyik hülye találta ki? Azt, hogy 2-0-ás német vezetésnél oly nyugodtan passzolgattak a germánok a holland oldalon, senki nem volt hajlandó megtámadni, megint csak sötét folt. Volt hiba bőven. Egy Huntelaar meg a padon, nem beszélve Kuyit-ról, (akinek a nevét rosszul ejtjük, nem "Küit", hanem "Káüt" és a neve vádlit jelent) aki már megannyiszor vállalta a vízhordó szerepét ebben a holland csapatban. Nem kellenek itt nagy nevek kérem szépen, hanem gólokra van szükség. Van Persie-nek legalább ötven helyzetre, hogy egyet gólra váltson. A végére bejött, betalált. Örültönk is itthon, talán elindul valami. Dehogy indult. folytatódott az impotens labda tilitoli, de szigorúan hátrafelé kezdve, mert ugye előre ott a kapu, az meg csak zavar. Érdekes volt megfigyelni, hogy Snijder-en kívül mindenki az első cselt hátrafelé tette. Aztán kénytelen kelletlen begyömöszölte a kapu elé, ahol 99%-ban német lábra lelt. Igaz, szerencséjük sem volt. Ezt megértem, és elfogadom a dánok ellen. De most, itt, az ősi rivális ellen ne takarózzunk már a szerencsével. Szerintem ötlettelen, mindenféle kreativitást nélkülöző csapat benyomását kelthették volna. És itt a facsar az egészben. Azért a feltételes mód, mert ott volt ugye egy ellenfél...

És szándékosan hagytam a végére a csattanót. Egy ilyen bitang erős, hihetetlenül motivált brigádot, mint a mai német válogatottat, én rég nem láttam. Nyoma sincs a régi általam oly gyűlölt antifocinak, ellenben szellemes, okos, szervezett (mondjuk ez maradt a régi) csapat benyomását keltik, hogy élmény nézni. A focit a mai este ők játszották, amíg a fapapucsosok ugatták csupán. Az, hogy Gomez kb tízszer ér labdába, de abból ver két gólt, számomra nem szerencse, hanem tudás. teszem hozzá, nagyon csak tetszetős gólok voltak. Az, hogy a Sweinsteiger (te, ez nem Disznómászót jelent németül?) hallatlan eleganciával, és küzdeni tudással focizott, tanítani való. De sorolhatnám a nem német németeket, Khedira, vagy épp Podolski, Özil (a kebabos), de most hadd ne soroljam az egész válogatottat. Nagyon meggyőzőek voltak, és jajj annak, aki az útjukba kerül ezen az eb-n. (talán nekem a mai meccsen Müller volt halvány, többet dobálta magát a kelleténél) de az egész csapat csillagos ötös. Támadtak, ha támadni kellett, precízen zártak vissza, ha védekezni. Labdatartás, helyzetkihasználás, győzni akarás. Csupán ez a három összetevő, ami bennük megvolt, a hollandokból meg hiányzott.

Nem bántom én a hollandokat ez a meccs miatt... sokkal inkább bosszankodom a dánok elleni fiaskó miatt, ha az megvan, akkor most megvan a két továbbjutó. A mai meccsen a sokkal jobb ellenfél győzött a sokkal gyengébb, többet hibázó ellen. Amíg a hollandok várták a csodát Van Persie-től, Robbentől, aki vérét és fejbőrét áldozta a csapatért, addig a németek hozták a biztosat, egy jó beadás, biztos befejezés, no para, megvan a meccs. Erre a hollandok nem nagyon tudtak fogást találni, hiszen az ellentámadásból hiányzott a jó beadás, no meg a biztos befejezés.

végül annyit, hogy sajnálom a hollandokat. Hiszem, és tudom, hogy náluk sokkal gyengébb csapatok vannak az eb-n, és talán tovább is fognak jutni. Ebből a legnehezebb csoportból csak olyan csapatoknak van esélyük tovább menni, akik igazán eb-formában futbaloznak. Mint a németek tették... ahogy a portugálok ellen is, csak annyit, amennyit muszály, ahogy ma este is, a hollandok ellen.

Aztán ki nevet a végén? jöhet a matek. HA a németek megverik a dánokat, HA a hollandok (minimum két góllal) a portugálokat győzik le, még tovább is juthatnak. Nehéz csoport. De ahhoz gólokat kell lőni, tisztelt holland támadósor, és Mr. Bert Van Marvijk, fejekben rendet tenni, kezdje a sajátjával, azt hadd szóljon a Vuvuzela...akarom mondani az az izé, amit itt fújnak...

Ennyi. Szomorú volnék, ha bármi rosszat is tudnék mondani a német válogatottra, de nem tudok. Ma este a foci győzött, és ha még nem mondtam volna, nagyon élvezetes, taktikus meccset láttam. most megyek, és próbálok lelket verni Irisbe. Ezt a cikket meg nem mutatom meg neki... Adjátok vissza biciklimet...

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Július 10. 16:12, kedd | EBugatta...

Hawk-Eye vs. GoalRef

Sólyomszemek megérkeztek.....

2012. Július 03. 13:02, kedd | EBugatta...

spanyolviasz , olaszvigasz

Nem fedeztük fel...

2012. Július 03. 00:51, kedd | EBugatta...

A torna játékosa ?

Andrés Iniesta