Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Blog | Adóguru

2017. November 29. 11:32, szerda

Készüljünk a 2018 évi adóbevallásra!

Készüljünk a 2018 évi adóbevallásra!

Milyen számlákat gyűjts év közben, ha Ausztriában dolgozol?

Adóalap csökkentő tényező az utazáshoz kapcsolódó kiadás.

Az adóbevallás során az adóhivatal felé nem kell az üzemanyag számlákat benyújtani, de az adóhivatal bármikor kérheti bizonyítását.

Tankoláskor helyesen jársz el, ha év közben összegyűjtöd az utazáshoz kapcsolódó számlákat, blokkokat. Amennyiben vonattal, vagy busszal utazol, az utazáshoz kapcsolódó menetjegyeket ne dobd ki, hanem gyűjtsd össze, valamint, ha Ausztriai tömegközlekedést veszel igénybe a munkába járáshoz, a havi bérleteidet, jegyeidet is érdemes félretenned.


Sok esetben nem kértek a szállásadóktól számlát, ez nem helyes. Amennyiben a szállásért fizetsz, minden esetben kérj róla számlát, de az is jó megoldás, ha bankkártyáról utalod el a szállás díját, mert így bizonyíthatóvá válik az az összeg, amit minden hónapban kifizetsz.


Amennyiben munkaruhát vásárolsz, nyelvtanfolyamon veszel részt, vagy a munkádhoz szükséges szakkönyvet vásárolsz, minden esetben őrizd meg a számlát!


Adóalap csökkentő tényező például az is, ha gyermeked veled él Ausztriában és a munkába állást, gyermekfelügyelet mellett tudod megvalósítani. Ilyen esetben, ha a gyermekfelügyeletért fizetsz, vagy a gyermekednek fogszabályzóra vagy szemüvegre van szüksége a számlákat tegyed félre.


Figyelembe vehetők továbbá egyes biztosítások, orvosi ellátások, gyógyszerre fordított költségek.


Tudtad, hogy a Magyarországi óvodai, bölcsődei és napközi számlákat is érdemes félre tenned?
Ha érdekel a téma, itt tudod megnézni a hozzá kapcsolódó videót.

A.G.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2018. Március 25. 07:47, vasárnap | Adóguru

Hogyan adóznak a betegápolók Ausztriában?

Mire kell figyelnem egyéni vállalkozóként Ausztriában? Mit ellenőrizzünk le, ha közvetítő cég foglalkoztat minket? Hogyan kezdjük az ügyintézést? Mire kell figyelni, ha az ápolási tevékenységünk szünetel?

2018. Február 24. 09:39, szombat | Adóguru

Miért kell mindkét országban adóbevallást benyújtani, ha Ausztriában dolgozom?

Ausztria Adó-visszatérítés menete

2018. Január 26. 15:25, péntek | Adóguru

Mi várható osztrák családi pótlék ügyben?

2016 március óta van terítéken, hogy Ausztria csökkenteni kívánja a külföldi állampolgároknak járó szociális ellátások mértékét.