Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | Adóguru

2017. November 03. 11:53, péntek

Mennyi lesz az adó - visszatérítésem összege Ausztriából?

Mennyi lesz az adó - visszatérítésem összege Ausztriából?

Legelőször is azzal kell tisztába lenned, hogy adót az tud Ausztriából visszaigényelni akitől év közben adóelőleget vontak le.

Az adóbevallás benyújtása után az adó visszatérítésének az összegét, minden esetben a Finanzamt számolja ki, az adókedvezmények figyelembe vételével.

Ezeket az adókedvezményeket (amennyiben a későbbekben szükséges) kellően bizonyítani kell, mivel a döntés mindig az adott adóhivatal kezében van.
Épp ezért érdemes gyűjteni év közben az utazáshoz kapcsolódó benzin blokkokat, a munkaruhára fordított kiadásokat, az óvodai és iskolai befizetésről a blokkokat, valamint a lakásbérlet díját igazoló számlákat.

Hivatalosan van lehetőség előkalkulációt végezni online. Ehhez szükséges egy online Finanzamt kód, amit személyesen a területileg illetékes Finanzamtba kell igényelni.

A Finanzamt online előkalkuláció, sem biztosíték arra, hogy pontosan annyi pénzt térít vissza az adóhatóság, amennyi az előkalkulációban szerepelt, mivel közel sem biztos, hogy az ügyintéző aki a te adóbevallásod és élet körülményed vizsgálja, mindent adókedvezményt jóvá fog hagyni.

Ezért sajnos az online kalkuláció sem biztosíték arra, hogy pontos lesz az előkalkuláció, de irányadó mértéknek jó lehetőség.
Az adóvisszatérítés pontos összegét a Finanzamt számolja ki, amelyről adóhatározatot készít és minden esetben az adózót értesíti ki a visszatérítés összegéről.

www.adoguruat.com
www.adoguruat.com/blog
info@adoguruat.com

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2018. Március 25. 07:47, vasárnap | Adóguru

Hogyan adóznak a betegápolók Ausztriában?

Mire kell figyelnem egyéni vállalkozóként Ausztriában? Mit ellenőrizzünk le, ha közvetítő cég foglalkoztat minket? Hogyan kezdjük az ügyintézést? Mire kell figyelni, ha az ápolási tevékenységünk szünetel?

2018. Február 24. 09:39, szombat | Adóguru

Miért kell mindkét országban adóbevallást benyújtani, ha Ausztriában dolgozom?

Ausztria Adó-visszatérítés menete

2018. Január 26. 15:25, péntek | Adóguru

Mi várható osztrák családi pótlék ügyben?

2016 március óta van terítéken, hogy Ausztria csökkenteni kívánja a külföldi állampolgároknak járó szociális ellátások mértékét.