Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | Bowen – és megérint a változás!

2018. Március 20. 10:34, kedd

Migrén kezelése Bowen-technikával

Migrén kezelése Bowen-technikával

A migrén egy gyakori neurológiai rendellenesség, amely negatívan befolyásolja az életminőséget, csökkenti a mindennapi aktivitást, jelentősen megnöveli a táppénzen töltött napok vagy az iskolai hiányzások számát, s nem hagyható figyelmen kívül a migrénes fejfájások miatt fájdalomcsillapítókra költött összeg sem. A migrénes rohamot súlyos, lüktető fejfájás jellemzi, gyakran kíséri hányinger, hányás, látászavarok, de a migrénes fejfájástól szenvedők sokszor jelezik a szaglás túlérzékenységét, súlyosabb esetben pedig előfordulhat az arc, esetleg a felső végtag átmeneti bénulása is. Az emberek 15%-a életük valamelyik szakaszában szenved migrénes panaszoktól; néhány embernél csak ritkán, évente egy-két alkalommal fordul elő, viszont vannak, akiknél akár hetente 2-3 alkalommal is előtör a migrénes roham. Krónikus migrénről akkor beszélünk, ha egy hónapban a migrénes fejfájások száma meghaladja a 15-öt.
Nők körében háromszor gyakoribb, mint férfiaknál, ezért valószínűsíthető, hogy a hormonok szerepet játszanak a kialakulásában. Sok nőnél a menstruációs ciklussal van összefüggésben. Jelentős változásokat a serdülőkor, a terhesség és a menopauza idején figyeltek meg, a fejfájások pedig a reproduktív életszakaszban a leggyakoribbak.
Migrénes fejfájás kialakulásának számos egyéb oka lehet: nem megfelelő étkezési szokások, bizonyos élelmiszerek, nem megfelelő alvási minták, sőt gyakran ezek kombinációja váltja ki. A gyakori migréntől szenvedők általában ismerik a kiváltó okokat, s igyekeznek elkerülni, hogy megelőzzék a fejfájás kialakulását. A migrénes betegek a fájdalom csillapítására általában gyógyszereket, erős fájdalomcsillapítókat szednek, amelyeknek gyakran vannak mellékhatásai - előfordul émelygés, hányás, hasmenés. Miután lezajlott a migrénes roham, elszenvedőik általában fáradtságról, gyengeségről, kimerültségről panaszkodnak. Vajon van-e másféle, szelídebb, természetesebb módja a migrénes panaszok ritkításának, megszüntetésének. Természetesen igen! A BOWEN - kezelés hatékony alternatíva lehet! Erről tanúskodik egyik fiatal hölgy vendégem pár nappal ezelőtti visszajelzése: "Több hónapja tartó, rendszeres migrénnel fordultam Edinához. Három alkalommal vettem részt a kezelésen. Örömmel számolok be arról, hogy két hónapja fejfájás nélkül élek. Köszönöm a kezelést és a lelkesítő beszélgetést!"
Ezt csak egy visszajelzés azok közül az elégedett vendégek közül, akiknél a Bowen-technika hathatós segítséget nyújtott a migrénes panaszok kezelésében, a fejfájások számának és a fájdalom intenzitásának csökkentésében. Általában 3-5 kezelésre van szükség a kívánt eredmény eléréséhez, a fenntartásához pedig havonta egy alkalommal emlékeztető kezelést javaslok. A Bowen-technika egy holisztikus szemléletű kezelés, ezért a kezelések alkalmával nem kifejezetten a problémára, hanem az egész emberi testre, mint együttes egészre fókuszál. Első kezelés alkalmával általában a test kiegyensúlyozása, a vegetatív idegrendszer harmonizálása történik, mintegy felkészítve a testet a további Bowen-mozdulatok befogadására. Ennek eredményeként a vendégek már az első kezelés után is tapasztalnak pozitív változást.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2018. Március 28. 17:41, szerda | Bowen – és megérint a változás!

Az ülés - avagy a XXI. század dohányzása???

Sokakban felmerülhet a kérdés: Valóban ilyen káros lenne a mozgásszegény életmód? A válasz: sajnos igen.

2018. Március 24. 17:40, szombat | Bowen – és megérint a változás!

Ingyenes Bowen nap Csornán

Nem kisebb célt tűztem ki magam elé, minthogy a Bowen-technika Magyarországon is az egészségügyben elismert kezelési lehetőségek közé tartozzon.

2018. Január 14. 14:43, vasárnap | Bowen – és megérint a változás!

Aki lusta mozogni, lusta élni is

Azt gondolom, Bowen-alkalmazóként csak akkor lehetek hiteles, ha magam is képviselem mindazt, amit a hozzám segítségért fordulóknak javaslok.