Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | Magánrendel-Ő

2016. Február 21. 12:31, vasárnap

Mit gondol egy pszichológus a pszichológiáról?

Mit gondol egy pszichológus a pszichológiáról?

Mindenki választ akar. Egyszerűen és gyorsan. De ki kell hogy ábrándítsalak: itt nincsenek olcsó megoldások.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy rajongok a munkámért. Azzal foglalkozhatom ami bár gyakran úgy tűnik megosztja az embereket, mégis mindenkit érdekel. Minap a könyvesboltban járva csodálkoztam rá, mennyi pszichológiai témájú kiadvány, magazin lát napvilágot napról napra, esetleg újabb és újabb kiadásban. Talán még a konyhaművészet az, ami ilyen mértékben tartja fogva az érdeklődést. Ezen elgondolkodtam.
Talán a pszichológia olyan, mint a konyhaművészet. Hisz szükségesek hozzá alapvető ismeretek, és minőségi alapanyagok. A törvényszeűségeik a tapasztaláson és a jéghideg logikán alapulnak. Fontos a cél, hogy mit szeretnénk elérni, és lépésről lépésre kell haladni. Ha kihagysz valamit, ha nem tudsz várni, ha sürgeted a folyamatot, a végeredményben nem biztos, hogy örömöd leled.
Kreativitást, érdeklődést, sok kutatást igényel. De ami a legfontosabb: a kíváncsiság. Kilépünk a kereteinkből, a komfortzónánkból. Új területeket akarunk felfedezni és ezért hajlandók vagyunk kísérletezni.
Egy biztos, itt nincsenek gyorsételek, olcsó megoldások. Tanulni kell, figyelni és elfogadni. Esetleg megtapasztalni, hogy új utak, új lehetőségek születnek a bátor felismerés nyomán: segítséget kérek!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Szeptember 27. 06:44, kedd | Magánrendel-Ő

A gyermek és a halál. Közeledik a Halottak Napja.

Közeledik a Halottak napja. Fogjuk kézen egymást, gyermekeinket és menjünk ki közösen a temetőbe, a szeretteinkhez. Látogassuk végig felmenőink sírjait, gyújtsunk mécsest és beszéljünk róluk, milyenek is voltak ők, hogy éltek-nevettek,

2016. Június 14. 20:04, kedd | Magánrendel-Ő

Miért baj ha a gyerek irányít? Folytatás...

Tudnod kell, NINCS JÓ szülő, csak ELÉG JÓ szülő van. Pont olyan, mint TE! Miért is mondj nemet? Mindenki jó szülő akar lenni, de ehhez nem az engedékenységen át vezet az út!

2016. Április 16. 16:44, szombat | Magánrendel-Ő

Miért baj ha a gyermek irányít?

Miért baj, ha a gyerek irányít? Ha én irányítok, én vagyok az erősebb. Ha én vagyok az erős, te vagy a gyenge. Ha te gyenge vagy, hogy bízzak benne, hogy képes vagy nekem segíteni, ha baj van?