Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | Adóguru

2017. Március 01. 19:06, szerda

Nem szűnik meg az osztrák családi pótlék, de!

Nem szűnik meg az osztrák családi pótlék, de!

Amennyiben a most készülő törvénytervezetet elfogadják,

akkor a nem Ausztriában lakó gyerekek után az Európai Unió és az Európai Unióhoz csatlakozott országokban élő gyermekek után járó családi pótlék mértékét megváltoztatják.

Az osztrák kormány a magas szociális támogatás igénybevétele miatt olyan törvénytervezetet készített elő, amelyben a nem Ausztriában lakó gyerekek után az Európai Unió és az Európai Unióhoz csatlakozott országokban élő gyermekek után járó családi pótlék mértékét kívánja megváltoztatni.

A pótlék mértékét a különböző országok életfenntartási költségeihez kívánják igazítani.

Azoknál az országoknál, ahol Ausztriához képest alacsonyabbak ezek a költségek, ott az osztrák családi pótlék mértékét csökkentik, azoknál az országoknál, amelyekben az életfenntartási költségek magasabbak, azoknál megemelik az összeget.

Természetesen Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban, Romániában, Lengyelországban stb. alacsonyabbak az életfenntartási költségek, ezért ezen országok esetében csökkenteni fogják az osztrák családi pótlék mértékét.

A törvénytervezet szerint ezt 2018. január 1-től kívánják bevezetni.

Más részletek nem ismertek, pl, hogy ez azokra is fog vonatkozni, akik már előtte kaptak családi pótlékot vagy csak a 2018. január 1 után benyújtott kérelmekre vagy a 2018. január 1 után született gyerekekre fog vonatkozni?

Az Ausztriában élő gyerekek után továbbra is az osztrák mértékű családi pótlékot fogják kifizetni.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2018. Március 25. 07:47, vasárnap | Adóguru

Hogyan adóznak a betegápolók Ausztriában?

Mire kell figyelnem egyéni vállalkozóként Ausztriában? Mit ellenőrizzünk le, ha közvetítő cég foglalkoztat minket? Hogyan kezdjük az ügyintézést? Mire kell figyelni, ha az ápolási tevékenységünk szünetel?

2018. Február 24. 09:39, szombat | Adóguru

Miért kell mindkét országban adóbevallást benyújtani, ha Ausztriában dolgozom?

Ausztria Adó-visszatérítés menete

2018. Január 26. 15:25, péntek | Adóguru

Mi várható osztrák családi pótlék ügyben?

2016 március óta van terítéken, hogy Ausztria csökkenteni kívánja a külföldi állampolgároknak járó szociális ellátások mértékét.