Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. November 20. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

A csornai képviselő-testület 2014. november 12-i rendkívüli ülésének döntései

A csornai képviselő-testület 2014. november 12-i rendkívüli ülésének döntései

Aljegyzői tájékoztató

Első napirendi pontban tárgyalta a képviselő-testület a Csorna Térségi Önkormányzatok Társulási Tanácsába képviselői joggal rendelkező személy delegálására vonatkozó javaslatot. A képviselő-testület dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármestert delegálta a Tanácsba.

A második napirendi pontban a Csorna Térségi Gyermekjóléti és Szociális Gondozási Társulás Társulási Tanácsába képviselői joggal rendelkező személy delegálásáról döntött a testület. A Társulási Tanácsba Major András alpolgármestert delegálta a képviselő-testület.

A harmadik napirendi pontban az un. „Büdös-árok” tisztítására irányuló munkák megindításáról határozott a testület. A város északi részének csapadékvíz befogadója a nevezett árok, mely jelen állapotában akadályozza a lehullott csapadék elfolyását. Az árok gazos, fával, cserjével erősen benőtt állapotú, partján nagy mennyiségű illegálisan lerakott kommunális hulladék található. A katasztrófahelyzet megelőzése érdekében a képviselő-testület összesen 3,787 M Ft pénzügyi fedezet biztosításáról döntött a munkálatokra.

A negyedik napirendi pontban a képviselő-testület a Bősárkány Nagyközség szennyvízelvezetésére, valamint a csornai szennyvíztisztító telep bővítésére, felújítására létrejövő Bősárkány-Csorna-Farád Szennyvízkezelési Társulás Társulási Tanácsába képviseleti joggal rendelkező személy megválasztásáról döntött. A Társulási Tanácsba dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármestert és Major András alpolgármestert bízta meg a képviselő-testület az önkormányzat képviseletének ellátására.

Az ötödik napirendi pontban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében beküldött projektötletek önrészének vállalásáról döntött a testület. A projektek között szerepel a Vilmos Park turisztikai munkahelyteremtő fejlesztése, az ipari park bővítése, az artézi kutak és a városi közparkok felújítása, a város vízrendezési munkáinak folytatása, Keszeg-ér hidak felújítása, kerékpárút hálózat kiépítése, valamint munkahelyteremtő beruházások feltételeinek megteremtése. A projektek összköltsége 7,758 Mrd Ft, az önrész összege 1,1637 Mrd Ft.

Nagy Eszter aljegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása

2024. Április 15. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A 15. héten történt.

2024. Április 15. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 15. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.