Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Október 23. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság

A Fertő-Hanság Nemzeti Park kiadványsorozata a védett területek látogatóinak

A Fertő-Hanság Nemzeti Park kiadványsorozata a védett területek látogatóinak

Kiadványok a természet szolgálatában

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság tevékenységi köreiből fakadóan feladatai között hangsúlyosan szerepel a környezettudatosság erősítése és az ismeretterjesztés. A társadalmi kapcsolatok erősítését célzó tájékoztatás a természeti és környezeti értékeink megőrzésének fontosságáról számos formában működik. A tájékoztatók, ismeretterjesztő előadások és a digitális megjelenés lehetőségei mellett azonban még napjainkban is fontos szerepet játszanak a nyomtatott szakmai anyagok.

A nemzeti park a természeti értékek megőrzését szolgáló tevékenységeire (pl. élőhely-, fajmegőrzés, élőhely-rekonstrukciók, kutatások, stb.), valamint a védett területek általános bemutatására, továbbá turisztikai és környezeti nevelési vonatkozású témáinak feldolgozására a 2000-es évek elején egy füzetsorozat kiadását kezdte meg.
A Kócsagvári füzetek sorozat kiadványai a nagyközönség számára is érdekes, könnyen érthető módon, számos fotó és grafikai illusztráció felhasználásával mutatják be az Igazgatóság működési területének természetvédelmi szempontból érdekes látnivalóit, és a működése során eltelt több mint 20 esztendő alatt elért eredményeit. A sorozatban eddig összesen 12 füzet jelent meg.

Jelenleg kiadás alatt áll a Fertő-Hanság és a vele szomszédos ausztriai Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Parkot bemutató 36 oldalas, színes információs kiadvány, amely egyben a két évtizedre visszatekintő, jól működő közös tevékenység eredményének egy szép példája. A kiadványban a leírások, a táj- és fajképek mellett egy áttekintő térkép mutatja be a határon átnyúló ún. „nemzetközi” nemzeti parkot és természeti szépségeit, egyben ötletet is adva az Alpok lábai előtt elterülő varázslatos vidék felkeresésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei