Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Március 05. 11:37, csütörtök | Belföld
Forrás: mszp.hu

A Fidesz-Jobbik-koalíció az erőszakra szavazott

A Fidesz-Jobbik-koalíció az erőszakra szavazott

Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő (MSZP) sajtótájékoztatója.

Évek óta húzódik, és a jobboldali pártok ellenállásán rendre elbukik a családon belüli erőszakot önálló tényállásként megnevező, azt szigorúan szankcionáló törvényjavaslat. A héten a parlament tárgyalta az úgynevezett Európa Tanács Isztambuli Egyezményét, amely a nők, gyermekek és idősek elleni családon belüli erőszak ellen lép fel. Az egyezmény magyarországi elfogadását a FIDESZ-KDNP és a JOBBIK országgyűlési képviselői nem szavazták meg.

A Fidesz-Jobbik-koalíció a társadalmi erőszak támogatása terén is olajozottan működik. A két jobboldali párt már a kétharmad lebontása előtt is kéz a kézben járt a nők elleni erőszak támogatása terén: képviselőik számos alkalommal szavakkal és tettekkel is biztosították a magyar embereket arról, mit is gondolnak a családon belüli bántalmazások elleni fellépésről.- mondta sajtótájékoztatóján az MSZP országgyűlési képviselője.

Sajnos azonban úgy tűnik, hogy a kormánypárt kétharmados hatalmának elvesztése még szorosabbra fűzte a Fidesz-Jobbik árnyékkoalíciót. A két jobboldali frakció a parlamenti szavazásnál sikeresen megakadályozta az Európa Tanács Isztambuli Egyezményének elfogadását. Az egyezmény a nők, gyerekek és idősek ellen elkövetett családon belüli erőszakos cselekmények elleni közös fellépést célozza.

Szégyen, hogy a jobboldali pártok 2015-ben nem a társadalmi erőszak ellen, hanem az erőszak mellett lépnek fel a magyar parlamentben!- zárta Bangóné Borbély Ildikó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni