Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 19. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Az utolsó csornai testületi ülés összefoglalója

Az utolsó csornai testületi ülés összefoglalója

Jegyzői tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. szeptember 15-i üléséről

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta meg a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2013. évi szakmai munkájáról szóló beszámolót. A képviselő-testület a beszámolót elfogadta és köszönetét fejezte ki a kirendeltség vezetőjének és személyi állományának a kiemelkedő szakmai munkájáért.

Második napirendi pontban a képviselő-testület megtárgyalta és elfogadta az önkormányzat 2014. évi I. félévi gazdálkodásáról szóló tájékoztatót. A tájékoztató szerint az önkormányzat az I. félévben a 599.719 E Ft bevétellel és 583.759 E Ft kiadással gazdálkodott.

Harmadikként tűzte napirendre a képviselő-testület az önkormányzat 2011-2014. évekre szóló gazdasági és humánprogramjában meghatározott célkitűzések megvalósulásáról és a feladatok teljesítéséről szóló beszámolót. A beszámolót a képviselő-testület elfogadta.

Negyedikként tárgyalta a képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal munkájáról készült beszámolót. A testület a beszámolót elfogadta, egyben köszönetét fejezte ki a hivatal vezetőjének és dolgozóinak munkájukért.

Ötödik napirendi pontban a testület döntött a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázat 2015. évi fordulóján való részvételről.

Ezt követően döntött a képviselő-testület a közterületek elnevezésének szabályairól szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról. A rendelet alkotására felhatalmazással rendelkezik az önkormányzat, emiatt szükséges volt annak megalkotása.

Módosította a közösségi együttélés szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 35/2013. (XII. 17.) önkormányzati rendeletet a képviselő-testület, mivel hiányzott a rendeletből a kerti hulladék jogszabálytól eltérő égetése miatti szankció alkalmazása.

A nyolcadik napirendi pontban módosította a képviselő-testület az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 4/2014. (II. 20.) önkormányzati rendeletét. A módosítást a központi támogatások előirányzatainak 8.597 E Ft összegű növekedésének átvezetése indokolta.

Kilencedik napirendi pontban a képviselő-testület módosította a város településszerkezeti tervét, valamint Csorna város belterületének helyi építési szabályzatáról szóló 17/2000.( X. 2.) és a Csorna keleti fejlesztési terület helyi építési szabályzatáról szóló 11/2010.( IV.26.) önkormányzati rendeleteket a D.A. Roth Kft. és a NAWAG Globál Kft. helyi gazdasági társaságok kérésének megfelelően, fejlesztési terveik támogatására.

Tízedik napirendi pontban módosította a képviselő-testület a szociális és gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól szóló 36/2013. (XII. 17.) önkormányzati rendeletét.

A rendeletmódosítás indoka, hogy a Csorna Térségi Gyermekjóléti és Szociális Gondozási Társulás Társulási megállapodása értelmében a Szociális és Gyermekjóléti Központ 2014. október 1. napjától Dör községre kiterjedően is nyújt étkeztetést az arra rászorulóknak. A társulási megállapodásban foglaltak szerint a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete alkot rendeletet.

Döntött a képviselő-testület:

- a szavazatszámláló bizottságok tagjainak és póttagjainak megválasztásáról,

- a Szociális és Gyermekjóléti Központ alapító okiratának módosításáról,

- a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében beküldött projektötletek önrészének vállalásáról.

Dr. Horváth Etelkajegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.