Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Október 29. 12:25, szerda | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Rácz András

Bill Gates vitatható vitacikke - fogalma sincs a közgazdaságtanról

Bill Gates vitatható vitacikke - fogalma sincs a közgazdaságtanról

A milliárdos is problémának, bár inkább erkölcsi problémának, tartja a magas szintű egyenlőtlenséget, elismeri, hogy a kapitalizmus a nagyobb egyenlőség felé mutat, ha hagyjuk. Vitatja Piketty gazdasági következtetéseit.

„A 700 oldalas közgazdasági tanulmány nem éppen egy könnyű nyári olvasmány” – írja Bill Gates, a Microsoft alapítója, a világ egyik leggazdagabb embere korunk legvitatottabb gazdaságelméleti kötetéről, Thomas Piketty Tőke a huszonegyedik században című könyvéről. Mégis elolvasta, és nem bánja. Még egyfajta vitacikket is írt róla október 13-án Saját blogján. Gates elemzését persze rögtön felkapta az amerikai sajtó, és így ma már az óceán túloldalán mindenki tudja: a világ leggazdagabb emberének fogalma sincs a közgazdaságtanról.

Folytatás...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről