Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Október 22. 18:43, szerda | Bulvár
Forrás: fullank.com

Euró millliókat érő ékszerekbe felöltöztetett csontvázak kerültek elő

Euró millliókat érő ékszerekbe felöltöztetett csontvázak kerültek elő

A kincskeresők már rég nem hittek az arany csontvázak létezésében, de Paul Koudounaris nem adta fel. A kalandos feltárásairól ismert amerikai művészettörténész az alpesi régió minden egyházi épületét felkereste, és szerencsével járt.

Több mint hetvenet talált meg a legendás keresztény kincsek közül, amelyek a 17. században Rómából kerültek német nyelvterületen lévő templomokba.
Ezeket apácák díszítették fel egyházi vagyonból származó ékszerekkel, és dobozokba zárva küldték el őket a reformáció frontvonalába, a német nyelvterületen lévő egyházi épületekbe. Természetesen minden beavatott titoktartási esküt tett, és a célállomások papjai sem árulták el senkinek, hol tartják a szent dobozokat. A felvilágosodás korában azonban az egyház számára kényelmetlenné váltak a halál utáni lelki gazdagságot jelképező művi ereklyék. A többségük eltűnt, gyanítható, hogy a papok a hívek közt osztották szét az értékeket, a tetemeket pedig elhantolták, de néhányat bizonyára elraboltak a templomok és kápolnák alagsorából, amikor szárnyra kapott az arany csontvázak legendája.
– Feladatomnak éreztem ezt a kutatást – vallja Paul Koudounaris, aki Mennyei testek címmel könyvet írt a bizarr alkotásokról. – Az ékszerek milliós értéket képviselnek – tette hozzá a művészettörténész, aki a legfurcsább helyeken bukkant rá az arany csontvázakra.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára