Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Október 01. 09:32, szerda | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Tóth Nándor

Házasságtörés: itt az új Coelho-könyv

Házasságtörés: itt az új Coelho-könyv

A házasságtörés szemérmes világunkban még mindig félig-meddig tabutéma, a megoldás pedig a legtöbb esetben a mélységes csalódás miatt a válás – elég csak a statisztikákra nézni. Holott talán létezik más megoldás is...

Coelho az emberi érzések egyik legsebezhetőbb bugyrába merül alá új könyvével.

Az Atheneum kiadó a facebook oldalán jelentette be, hogy szeptember 1-én megjelent a brazil író, Paulo Coelho legújabb magyar nyelvre fordított írása, a Házasságtörés.

A kiadó szerint a brazil mester pályája fordulóponthoz ért, a Házasságtörés új típusú minőséget hoz a Coelho-világba. Valami történt. Paulo Coelho eddig a spirituális tudását, a felismeréseit, a kristály tisztaságú életfilozófiáját (boldogságfilozófiáját) osztotta meg azokkal, akik rezonáltak üzeneteire. A Házasságtörés más. Coelho ezúttal nem kinyilatkoztat, hanem kérdez, válaszokat keres. És attól csodálatos mélységű ez a munka, hogy az ő útkeresése számunkra mégis útmutatóvá válik.

„A házasságtörést nagyon sokan megtapasztalják, a statisztikák szerint minden harmadik ember elköveti. Nem mondom, hogy pont Te, de hát ez a statisztika. Mégis kényes téma, és rendszerint véget vet a házasságnak, még akkor is, ha nem kéne. Rengetegen mondanak búcsút egymásnak, mert nem tudják átvészelni ezt a nehéz időszakot. Hát most megírtam ezt a könyvet. Nem terveztem, hogy könyv lesz belőle, először csak vitaindító gondolatoknak, egyfajta online vitának szántam, de amikor leültem, megfogalmazódott bennem egy gondolat, és elkezdtem írni. Úgy öltött testet ez a könyv, mintha régóta benne lenne a levegőben, mintha ez a téma régóta csak arra várt volna, hogy egyszer őszintén megvitathassuk” – foglalta össze a könyv keletkezésének történetét Coelho.

A téma biztosan örök, és biztosan mindenkinek megvan róla a véleménye – a kérdés, hogy Coelho írásával egybecsengő, avagy azzal éppen ellenkező. Ismerve a brazil író hozzáállását, vitaindítónak biztosan elsőrendű műre számíthatunk…

Még több könyves hír!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére