Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Április 28. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Ismeretlen eredetű élelmiszert leplezett le az EKÁER csoport

Ismeretlen eredetű élelmiszert leplezett le az EKÁER csoport

Zár alá került a teljes élelmiszerkészletet

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei EKÁER csoportjának munkatársai ötmillió forint értékű, EKÁER szám nélküli szállítmány nyomán teljes raktárnyi ismeretlen eredetű élelmiszert, és műanyag dobozokat lepleztek le Hegyeshalomnál.

Az EKÁER csoport munkatársai egy hegyeshalmi raktár parkolójában várakozó szlovák rendszámú kamion szállítmányát ellenőrizték a napokban.A szlovák sofőr nem tudott fuvarokmányt bemutatni a szállított műanyag ételdobozokról, nem ismerte az áru tulajdonosát sem. A pénzügyőrök megpróbálták elérni az egyik bizonylaton szereplő társaság ügyvezetőjét, majd értesítették a NAV győri EKÁER csoportját.

A helyszínre érkező két revizor telefonon elérte a raktárt bérlő cég ügyvezetőjét, aki már a bizonylaton szereplő kft. ügyvezetőjével együtt érkezett, és dokumentumokkal tisztázta, hogy a Szlovákiából érkező kamion árukészlete a bérlő cég tulajdona.

A hét tonnás és ötmillió forint értékű szállítmányhoz az EKÁER számot csak az intézkedés hatására, másfél órával később kérte meg a társaság.
A raktárban tovább folytatódott az ellenőrzés, ahol az adóellenőrök nagy mennyiségben találtak a két társasághoz tartozó műanyag, és papír ételdobozokat, ezért megkezdték az áruk eredetének vizsgálatát. Az árukészlet hatalmas mennyisége miatt plusz négy fő revizor érkezett a helyszínre, így a reggel 9 órakor megkezdett vizsgálatot este 8 órára fejezték be.

A leltárellenőrzéskor csomagolt élelmiszereket (gyömbér, szószok, pácolt retek) is felfedeztek, ezért értesítették az illetékes kormányhivatal munkatársait, akik élelmiszerlánc-biztonsági hiányosságok miatt zár alá vették a teljes élelmiszerkészletet.

Az áruk eredetének vizsgálata, valamint az EKÁER bejelentés elmulasztása miatt az adóhatósági eljárás folyamatban van, melynek során akár több millió forint mulasztási bírság is kiszabható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.