Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Július 25. 15:00, péntek | Bulvár
Forrás: Red Lemon Media

Kóbor kutyákon segítene Pokorny Lia, Szabó Zsófi és Király Viktor

Kóbor kutyákon segítene Pokorny Lia, Szabó Zsófi és Király Viktor

Ma Magyarországon a becsült adatok szerint közel 2 000 000 kutya él, közülük több mint 100 000 kóborol az utcán, 10-12 000 pedig állatmenhelyeken vagy ebrendészeti telepeken várja, hogy örökbe fogadják.

A Vigyél Haza alkalmazás ötlete ennek a súlyos problémának a megoldására született. Kutyabarát sztárjaink és négylábú kedvenceik is jelen voltak, amikor az applikáció továbbfejlesztett változatát bemutatták az Olimpia Parkban - Pokorny Lia Szofival, Szabó Zsófi Gyémánttal, Király Viktor pedig Zarával érkezett a rendhagyó sajtótájékoztatóra.

Kóbor kutyákon segítene Pokorny Lia, Szabó Zsófi és Király Viktor

A Telenor és Vigyél Haza Alapítvány közös applikációját tavaly augusztusban vezették be, ennek segítségével hatékonyabban kereshetjük elveszett kedvencünket, segítségünkre lehet, ha elkóborolt állatot találunk, sőt egy eb örökbefogadásakor is információkkal szolgál. Az új funkcióknak köszönhetően most még egyszerűbbé és kényelmesebbé válik a kutyatulajdonosok és állatbarátok élete: kutyafuttatókat, kutyabarát éttermeket és szállásokat is kereshetünk az okostelefonos alkalmazás segítségével.

Kóbor kutyákon segítene Pokorny Lia, Szabó Zsófi és Király Viktor

Hazánk népszerű kutyás sztárja is örömmel fogadták az újításokat. Király Viktor és párja Bea két és fél éve él Zarával a fekete mopsszal, akit mindenhová magukkal visznek. „Kiskoromtól kezdve mindig volt kutyánk vagy cicánk, nagyon szeretem az állatokat. Zara érkezése nem okozott nagy változást az életemben, hiszen nagyon sokat dolgozom otthonról és Bea azért többet foglalkozik vele, mint én. – magyarázta Viktor, aki azt is hozzátette, sajnos már saját bőrén is megtapasztalta, milyen érzés, ha az ember elveszti kedvencét - Gyermekkoromban volt egy skótjuhászunk, aki gyakran meglépett orrhonról, és égre-földre kerestük, akkor nagyon hasznos lett volna, a Vigyél Haza alkalmazás. Remélem Zara sosem fog eltűnni és az appot csak kutyabarát éttermek vagy szállások keresésére kell majd használnom, hiszen korábban sokszor fejtörést okozott, hová jöhet velünk és hová nem engedik be őt” – mondta el Viktor.

Régebben volt saját kutyája, mostanában azonban csak „babysitterkedik” Pokorny Lia: Szofi, a kis beagle teljesen elrabolta a szívét. „Utoljára körülbelül tíz éve volt saját kutyám, még Misi születése ellőtt, amikor vidéken éltem. Mostanában a legtöbb időt a menedzserem kutyájával, Szofival töltöm. A kutyus mindenhová jön velünk, így nagyon hasznos, hogy a Vigyél Haza alkalmazás megmutatja azokat a helyeket, ahol a négylábúakat is szívesen látják” – mondta el a színésznő.

Kóbor kutyákon segítene Pokorny Lia, Szabó Zsófi és Király Viktor

Szabó Zsófiról köztudott, hogy imádja Gyémánt nevű kutyusát, aki még a Jóban Rosszban stúdiójába is gyakran elkíséri a színésznőt. „Világ életemben nagy állatbarát voltam, gyermekkorom óta van kutyám. Nagyon fontosnak tartom, hogy a sok kóbor eb mielőtt gazdira leljen, hiszen több mint százezer kutya bóklászik szerte az országban, a gyepmesteri telepekről nem is beszélve. Minden kezdeményezést támogatok, ami segít ezen a helyzeten változtatni, így természetesen az applikációt is. Nem is tudom elképzelni mi, lenne velem, ha Gyémántnak nyoma veszne” – árulta el Zsófi, akit az angol törpeagár árnyékként követetett a Telenor különleges kutyabarát rendezvényén is.

Kóbor kutyákon segítene Pokorny Lia, Szabó Zsófi és Király Viktor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára