Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. November 20. 13:35, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Kovács Sanyi: Minden percét élveztem a versenynek

Kovács Sanyi: Minden percét élveztem a versenynek

Interjú Kovács Sanyi autóversenyzővel.

Egy igen változó tapadású pályán rendezett autóversenyen vettél részt a hétvégén, egy számodra teljesen új pályán. Megosztanád a portálolvasókkal, hogy miként tudtad abszolválni a futamokat?
- Igen, ez így van. A múlt hétvégén a Kakucsringi Kupasorozat első versenyén vehettem részt, ami gyorsasági versenynek minősül és nem rallye-nak. Az idő kedvezett számomra, mivel a második bemenettől kezdve elkezdett először kicsit, majd egyre jobban esni az eső, így sikerült kipróbálnom magamat és az autót is száraz és vizes pályán is. Mind a 3 bemenettel meg voltam elégedve, a teljesítményem magamhoz képest nagyon jó volt.

Mennyire sikerült memorizálni a pálya nyomvonalát illetve a helyes íveket?
- Számomra nem volt szokatlan a pálya, mivel a verseny előtt néhány nappal már tanulmányoztam a pályarajzot, és videókat néztem az elmúlt években ott megrendezett autóversenyekről. A valóságban sem volt problémám a pálya vonalvezetésével, az edző körök alkalmával sikerült a valóéletben is alkalmaznom a már megtanult íveket. A féktávokat a folyamatos körözések által sikerült berögzítenem magamba.

Voltak-e kalandjaid, illetve a Suzukis sporttárs borulása mennyire befolyásolta a további versenyzésed?
- Az edző körök nem voltak limitálva, így akár többször is be lehetett menni néhány gyakorló körre, ami elengedhetetlen volt a mért körökhöz. Az első bemenetem után tudtam menni 3 kört egymás után, viszont a 3. köröm végén kiintettek a boxutcába minden pályán lévő versenyzőt, mert az egyik versenyautó felborult és a pálya szélén volt, veszélyes helyen. Akkor még teljesen száraz volt a pálya. Szerencsésen megúszta a balesetet! A további edzőköreimet részben emiatt is ésszerűen építettem fel. Az első néhány körömben nem autóztam túl nagy tempót, igyekeztem a megtanult íveket a gyakorlatban is alkalmazni és a féktávokat is begyakorolni, ezen kívül az autó viselkedését is kiismerni, mivel a pálya nagyon szűk volt. Amint éreztem, hogy egyre jobban veszem az íveket és a féktávokat is, igyekeztem gyorsabb lenni.

A mért köreimnél az első bemenetnél még száraz volt az út, de a második futamtól egészen a verseny végéig nedves, csúszós volt. A második bemenetemnél már határon autóztam, ennek köszönhetően a második és a harmadik körömben egy-egy kanyar bevételét követően az autóm hátulja megindult és sikerült kicsúsznom a pályáról. A harmadik futamtól, már bátrabban érkeztem meg a kanyarokba, a kocsim hátulja minden alkalommal elindult, de sikerült szépen az úton tartanom és korrigálnom. A csapatom ezért nagyon meg is dicsért.

A rázóköveket mennyire sikerült kihasználni?
- A gyorsasági pályákon való versenyzéshez hozzá tartozik, hogy a rázóköveket is kihasználjuk, amennyire csak lehet, hogy az ideális íven tudjuk tartani az autót.

Amíg a pálya burkolata száraz volt, addig szépen ki tudtam használni a rázóköveket minden kanyarban, viszont amikor már esett az eső, nem mentem rá, mert nagyon csúszósak voltak és nem lehetett volna a kocsit ideális íven megtartani. Száraz és vizes pályán is máshogy alkalmazzuk a rázókövek használatát.

Összefoglalva hogy érezted magad a nap folyamán?
- Nagyon jól éreztem magamat az egész versenyen, minden percét élveztem.
A legjobb része akkor jött számomra, amikor megjött az eső és a harmadik bemenetemnél a köreimben több helyen is látványosan megcsúszott a kocsim hátulja és ellenkormányzásokkal szépen korrigáltam.

Nagyon várom már a következő Kakucsringi versenyt is.

Legközelebb hol találkozhatunk veled és a csapattal?
- Legközelebbi versenyünk 2014. December 14-én lesz Kiskunlacházán, az FRT kupasorozatban.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.