Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Október 31. 11:54, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Látni és Látszani ősszel és télen

Látni és Látszani ősszel és télen

Győr-Moson-Sopron megyében is útjára indul a „Látni és látszani” elnevezésű országos baleset-megelőzési kampány.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is útjára indítja a 2012. évben Magyarországon életre hívott „Látni és látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányát, melyhez a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott. A személygépkocsik, a tehergépjárművek és a motorkerékpárok vezetői 2014. október 2-től élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a kampányban részt vevő szervizekben járművüket a szakemberek ingyenesen átvizsgálják. A kampányban optikusok is részt vesznek, akik térítésmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket. A szolgáltatások igénybevétele 2014. október 2. és december 12. között biztosított.

A program fő célja a figyelem felkeltése, a járművekre vonatkozó világítási szabályok megszegéséből adódó szabálytalan közlekedői magatartások kiszűrése, a közlekedésbiztonság javítása és a balesetek miatt keletkezett károk csökkentése.
Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrség 2014. november 6-tól december 12-ig fokozott közúti ellenőrzés tart, ellenőrzi a világítási szabályok megtartását valamennyi jármű, kiemelten a személy-, illetve tehergépkocsik és motorkerékpárok vonatkozásában.

A kampányban részt vevő szervizek és optikusok elérhetőségei. www.latnieslatszani.hu címen megtalálhatóak. A hivatalos honlapon lehetőség van arra is, hogy az optikus- és szervizkereső alkalmazás segítségével megtalálják az otthonukhoz legközelebb eső regisztrált partnert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.