Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2015. Április 18. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Milyen feltételekkel tehető ki az albérlő?

Milyen feltételekkel tehető ki az albérlő?

Erre a kérdésre keresi a választ olvasónk. Az onlinejogsebesz.hu szakértői ezúttal is válaszolnak.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Albérlő vagyok és nincs semilyen szerződés csak be vagyok jelentve ideiglenes lakosként, lakcím kártyám is van. Csúsztam egy hónapot az albérlettel, de rezsit fizettem, még is ki kell költöznöm méghozzá és egyenlőre nem is tudok hova menni. Tényleg ilyen egyszerüen ki rakhatnak? Nincs valami törvény, hogy esetleg neki kell keresnie másik albérletet vagy valami lehetőség? Nem hiszem el, hogy gondol az ember egyet és kiteheti a másikat. Választ előre is köszönöm!

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Valamilyen szerződésnek lenni kell Önök között, mert nélküle nem tudott volna bejelentkezni ideiglenesen az ingatlanba. Ezt elő kellene keríteni, hogy abban milyen feltételekben állapodtak meg.
Azt sem lehet tudni leveléből, hogy a főbérlő milyen felmondási idővel mondott fel Önnek. Az azonban biztos, hogy a főbérlő nem köteles az Ön elhelyezéséről gondoskodni.


A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!
Tisztelettel:
dr. Lendvai Zsuzsa ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni