Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Szeptember 03. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mit lehet tenni csuklás ellen?

Mit lehet tenni csuklás ellen?

A csuklás titokzatos és olykor bosszantó dolog, aminek megszüntetésére azonban vannak praktikák. Mi is történik ilyenkor a testben és mit lehet ellene tenni? Kiderül a Fox News cikkéből.

A csuklás a rekeszizom hirtelen, akaratlan összehúzódása során következik be, ez ugyanis a levegő rendkívül gyors áramlását okozza, s a hangszálak zárva maradásakor következik be a csuklásszerű hang. Emellett gyakran jár olyan tünetekkel, mint a puffadás vagy a zihálás.

Vannak olyan elméletek, miszerint a bűnös lehet a túl sok evés vagy ivás, a dohányfüst beszívása vagy az alkoholfogyasztás, de akár a stressz és a szorongás is kiválthatja.

A gyógymód viszonylag egyszerű, csupán a CO2 szintet kell növelni a véráramban. Ehhez 10-20 másodpercig tartsa vissza lélegzetét, igyon egy pohár vizet anélkül, hogy levegőt vett volna, lélegezzen papírzacskóba 20-30 másodpercen keresztül vagy ugráljon fél percig. Általában ezek közül valamelyik megszünteti a csuklást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 19:00, vasárnap | Életmód

Virágzó pompa erőfeszítés nélkül

Muskátliültetés- és gondozás egyszerűen!

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.