Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Április 17. 13:31, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Nagyszabású akcióban foglalt le a rendőrség lopott, majd legalizált autókat

Nagyszabású akcióban foglalt le a rendőrség lopott, majd legalizált autókat

Nagyszabású akcióban foglalt le a rendőrség 174 lopott gépjárművet, amelyet aztán legalizáltak, és hamis papírokkal ismét forgalomba hoztak - jelentette be Némedi Gábor ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság gépjárműbűnözés elleni koordinátora pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Közölte, hogy két autótolvaj-csoport lopta a gépjárműveket, amelyeket aztán orgazdákon keresztül, hamis papírokkal ismét forgalomba hoztak a bűnözők. A rendőrség eddig nyolc emberrel szemben indított eljárást, de a nyomozást folytatják, és vizsgálják az ügy esetleges külföldi szálait is.
Némedi Gábor az MTI kérdésére elmondta azt is, a gyanú szerint nyolcszázmillió és egymilliárd forint közötti kárt okoztak, ennek jelentős része most megtérül.
Tájékoztatása szerint az akció februárban kezdődött, amikor Pest megyében külön nyomozócsoportot hoztak létre a főleg a fővárosra és Pest megyére koncentrálódó gépjárműbűnözés visszaszorítására. Februárban Vácon egy gépjárműszerelő-műhelyben lefoglaltak 9 körözött gépjárművet és egy kisbuszt, amelyben 25 gépjárműből származó alkatrészeket találtak, a 25 járműből 15 körözött volt.
Néhány nap múlva találtak egy telephelyet, ahol 16, Magyarországon lopott gépkocsit, egy homlokrakodót és több, külföldről eltulajdonított járművet találtak.
A rendőrség akkor elfogott három embert, majd szerdán egy országos akcióban 174 gépkocsit foglaltak le, és további öt embert vettek őrizetbe. A gépjárművek túlnyomó többségét már hamis iratokkal legalizálták és ismét forgalomba helyezték.
Az MTI kérdésére Némedi Gábor elmondta: két autótolvaj-csoport dolgozott az ügyben, az egyik fővárosi és Pest megyei ingatlanokba tört be, és az onnan eltulajdonított eredeti kulcsokkal lopták el az autókat, a másik páros pedig feltörte az autókat.
A főként Magyarországon, illetve nyugat-európai országokból lopott autókat - azok papírjait és alvázszámát meghamisítva - piaci áron vagy az alatt értékesítették a hiszékeny vevőknek. A járművek között voltak nagy értékűek és olcsóbbak is. A rendőrök lefoglaltak olyan gépkocsit is, amelyet még 2008-ban loptak el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.