Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. December 20. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ne rontsa el baleset az ünnepet!

Ne rontsa el baleset az ünnepet!

Felkészülés az év végi ünnepekre a közlekedés jegyében

A téli közlekedésre történő átállást követően továbbra isfontos annak hangsúlyozása, hogy ezen időszakban fokozott figyelemre vanszükség a közúti közlekedés során. Az elmúlt évekhez hasonlóan azünnepek időszakában jelentős személy- és gépjárműforgalomnövekedésére kell számítani a főközlekedési útvonalakon,autópályákon, autóutakon, valamint a bevásárló és üzletközpontok,alkalmi kirakodóvásárok helyszínén és azok környékén. A KarácsonyiÜnnepek alkalmával sokan kelnek útra, hogy meglátogassákszeretteiket, majd a Szilveszter miatt többen utaznak el szórakozni,pihenni. A fentiekre tekintettel kérünk minden közlekedésben résztvevőt,hogy tanúsítson nagyobb türelmet, toleranciát egymás iránt az ünnepiidőszakban.

Javasoljuk, hogy aki teheti, próbálja ki a téli tanpályás vezetésigyakorlást, amely nagyon sok új ismeretet nyújthat, és a gépkocsivezetőéles helyzetben is tudni fogja mit kell tennie, ha a jármű megcsúszikvagy kicsúszik az útról. Heves hóesés vagy fagyott hótakaró esetén jószolgálatot tehet a hólánc, melyet érdemes a hajtott tengelyen lévőkerékre rakni, így kormányozható marad az autó. A hólánc feltételétés levételét érdemes még otthon kipróbálni, hogy a gyakorlatlanság neokozzon problémát a hidegben.

Az erős lehűlésre, a szórványosan előforduló ködfoltokra, azesetlegesen várható intenzív havazásokra a meteorológiai szolgálatjelzései alapján megfelelő előrelátással fel lehet készülni.Elengedhetetlen az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és afékrendszer ellenőrzése. A téli közlekedés kapcsán ezek mellett a
gépkocsival történő közlekedés fontos kelléke lehet a jól működőablaktörlő, a jégkaparó, a jégoldó spray, a megfelelő ablakmosó folyadékvagy a páramentesítő, esetlegesen meleg takaró, védőital.

Az ünnepekben is kérjük, hogy megfelelő gondossággal induljanak útra aközlekedők, és alkoholt soha ne fogyasszanak!

Jó utat, boldog Karácsonyt és balesetmentes ünnepeket kíván aGyőr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa