Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Augusztus 30. 05:00, szombat | Bulvár
Forrás: fullank.com

Nem is gondolná, miből van óriási hiány Nagy-Britannia üzleteiben

Nem is gondolná, miből van óriási hiány Nagy-Britannia üzleteiben

Még mindig tart a jegesvizes-őrület (bár kezd unalmas lenni, de reméljük, legalább mindenki adományoz is, aki részt vesz benne), ám a divathullám váratlan problémákat okozott több áruházláncnak is: egyszerűen kifogytak a jégből.

Amerikából indult, de természetesen Európában is tombol a jegesvíz-kihívás őrülete, melynek lényege, hogy a kihívott vagy nyakon önti magát jeges vízzel, vagy adományoz az ALS-ben (egy halálos neurológiai betegségben) szenvedőkkel foglalkozó alapítványnak, jobb esetben mindkettő.

Az őrület az elmúlt hetekben kezdett igazán tombolni, körülbelül akkor, amikor Mark Zuckerberg Facebook-guru és Bill Gates is beszállt a kampányba, ami aztán villámgyorsan terjedt el.

A kihívás teljesítéséhez lelkierőn túl még valami kell: jég (no meg persze vödör…). Márpedig jeget persze lehet otthon is előállítani, de még egyszerűbb megvenni a hipermarketekben – legalábbis a britek így gondolhatták, ugyanis egész egyszerűen lerabolták a boltokat.

Olyannyira, hogy több nagy-britanniai település (például Portsmouth vagy Bursledon) nagyáruházaiból egyszerűen eltűnt a jég. „A hét végén fogytunk ki, és egyszerűen képtelenek voltunk kiszolgálni az érdeklődőket” – nyilatkozta például az egyik hipermarket munkatársa.

„Esős idő volt, szóval nem a túlzott meleg az ok, hanem nyilvánvalóan a jegesvíz-kihívás” – tette hozzá Tina McDonough. A szupermarketek természetesen már leadták a plusz rendeléseket, de vannak helyek, ahol a hűtők üresen tátonganak.

„Nagyon komolyan megugrott a jégeladásunk, alaphelyzetben egy nyári napon két-három adag jeget adunk el, az utóbbi napokban ennek a kétszerese-háromszorosa fogy” – mondta a portsmouth-i Tesco szóvivője, aki azt is elárulta, hogy az áruházlánc több más tagja is hasonló gondokkal küzd.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára