Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Március 28. 08:55, szombat | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Német László: Igyekszünk minél tempósabban versenyezni

Német László: Igyekszünk minél tempósabban versenyezni

Interjú Német Lackóval az Eger Rallye előtti teszt után.

Miként értékeled a mai napot?
- Az első kilométereinket tettük meg a számunkra új Clio R3-val. Ez az autó jóval erősebb, mint amikkel eddig versenyeztünk és ez új kihívást jelent nekünk, aminek igyekszünk megfelelni. Mivel ez az autó főként a Mitropa Rally Cup-ban versenyez, a hazai útviszonyokra nem biztos, hogy a legmegfelelőbb futómű beállításokat sikerült megtalálnunk, de jó irányban haladtunk a teszt során, az autó egyre barátságosabbá vált így optimistán várjuk a hétvégét.

Kilátogatott a Pirelli képviselője is a tesztetekre, mivel ezzel a márkával versenyeztek. Miben is tudott nektek segíteni?
- Utoljára még az „A” Lada-val mentünk ezzel a márkával, így sok hasznos információt tudtunk meg Mezey Tamástól az optimális guminyomásról és az új „RK” Pirelli-ket is volt lehetőségünk kipróbálni. Ezúton is köszönjük Tamás segítségét!

Versenyzőként a Mitropa Rally Cup-ban Juhász Csaba is atyai tanácsokkal látott el. Mennyire volt ez előrelépés az autó megismerésével kapcsolatban?
- Csabi nagy tapasztalattal rendelkezik az elsőkerekes autókkal, így sok olyan dologra hívta fel a figyelmemet, amire én nem gondoltam volna magamtól. Már tavaly is sok hasznos tanáccsal látott el minket amikor R2 autóval versenyeztünk, aminek köszönhetően tudtunk gyorsulni magunkhoz képest. Szóval nagyon hálásak vagyunk neki a segítségéért!

Jelenlegi autótokról mit is tudhatunk?
- Az autó egy Renault Clio R3 Maxi az utolsó fejlesztések vannak benne, amit ehhez az autóhoz kiadtak, tehát a feladat adott, bízom benne, hogy fel tudunk nőni hozzá.

Ha már az Eger Rally, milyen céllal is érkezel hű navigátoroddal Szegő Janival?
- Szerintem mindenki nyerni szeretne, mi sem vagyunk ezzel másként. Támogatóinknak hála a technikai háttér ehhez azt hiszem nekünk is rendelkezésünkre áll. Igyekszünk az autóval majd egyre gyorsabban közlekedni, lehetőleg minél kevesebb hibával és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.