Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Január 27. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

NGM: a devizahitelnél is segíthet az egykulcsos adó

NGM: a devizahitelnél is segíthet az egykulcsos adó

Első öt évében 2700 milliárd forintot hagyhat a társadalomnál az egykulcsos személyi jövedelemadó-rendszer. Az adóügyi helyettes államtitkár szerint a hatalmas összeg lényeges szerepet játszhat a devizahitelezés kártételeinek mérséklésében is - írja a Magyar Nemzet.

Számvetést készített a nemzetgazdasági tárca az egykulcsos, családokat támogató jövedelemadó-rendszer bevezetése óta eltelt időszakról. Az eredmények meggyőzőek, a számsorok folyamatos emelkedést mutatnak – jelentette ki a Magyar Nemzetnek a minisztérium adóügyi helyettes államtitkára. Pankucsi Zoltán mindenekelőtt a legfőbb adatokat emelte ki. Ezek szerint az első két esztendőben, vagyis 2011-ben és 2012-ben évi 460–475 milliárd forint maradt a legálisan munkát vállaló személyeknél, családoknál. Az összeg 2013-ban 540 milliárd közelébe emelkedett, tavaly pedig már megközelíthette a hatszázmilliárdot. Az idei esztendő pedig – a becslés szerint – további 630–640 milliárd forintot jelenthet a polgároknak.

Az egykulcsos adó tehát az első öt évének végére érve 2700 milliárdos többletjövedelmet hagyhat a társadalom tagjainál – összegzett a helyettes államtitkár, megjegyezve: ebből a pénzből – családi adókedvezmény formájában – nagyjából ezermilliárd forint marad a családoknál. A minisztériumi vezető szerint a személyi jövedelemadó-rendszer rendkívüli szerepet játszott abban, hogy – 2010-hez képest – emelkedett a munkát vállalók tábora és javultak a bérviszonyok. – A devizahitelezés kártételeinek felszámolásához több év erőfeszítése és megannyi intézkedés vezetett, de bizonyos, hogy sokaknak az egykulcsos adó is segített a megemelkedett törlesztőrészletek kigazdálkodásában – fogalmazott a helyettes államtitkár. Pankucsi Zoltán bízik benne, hogy – részben az adókedvezmény miatt – a népességi adatok alakulása is kedvező irányt vesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.