Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Június 04. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Épül a csornai műfüves pálya

Épül a csornai műfüves pálya

Javában folyik a kivitelezés a sok vitát kiváltott pályán.

Több testületi ülésen is vtatéma volt az önkormányzati frakciók között a műfüves pálya építése. A pályázat beadásakor és az önrészt biztosító május 10-i ülésen is összecsaptak az ellenérvek.

A polgármester és a Korona Polgári Együttműködési Egyesület frakciója ellenezte a pályázatot és az építést. A műfüves pálya szerintük is jó volna, de az önkormányzat a jelenlegi anyagi helyzetében a 42 milliós önrészt nem engedheti meg magának véleményük szerint. A későbbi működtetésben inkább terhet látnak, mint árbevételt. A polgármester külön kiemelte, hogy félti a nemrég felújított Toldi utcát az építéssel járó óriási teherforgalomtól. Nagy kár lenne, ha tönkremenne az új út.

A beruházást előterjesztő Családi János CSSE elnök, és az azt támogató FIDESZ frakció a százmilliós támogatásra hivatkozott, és arra, hogy egy ilyen pályára nagy igény van a városban és környékén. Véleményük szerint a CSSE nyereséggel tudja majd üzemeltetni a pályát, és évi 1 millió forint bérleti díjat ígértek az önkormányzatnak.

Családi János egyesületi elnök kérdésünkre elmondta:

- A pálya beruházója az MLSZ, ők választották ki a kivitelezőt, akik az önrész biztosításáról szóló május 10-i önkormányzati ülés után gyorsan meg is kezdték a munkát. Az építkezés tervezett befejezési határideje június 30. Ezt az időpontot befolyásolhatja az épülő pálya megközelítésének problémája. Külön bejárást tartottak, hogy miként lehet a Toldi használata és károsítása nélkül a területre hordani a szükséges rengeteg töltő és építőanyagot. Erre a 85-ös főút irányából alakítottak ki időszaki megközelítési lehetőséget.

- Mi fog épülni pontosan?

- A műfüves pálya szabvány FIFA méretű nagypálya, 105x68 méter, két fedett kispaddal, világítással, kapukkal, körben zárt kerítéssel, a kapuk mögött 2,5 méter magas labdafogó hálókkal. Mivel a terület mélyfekvésű, rengeteg töltőanyagra van szükség a pálya szintjének megemeléséhez.

- A pálya egész évben használható lesz?

- Igen, olyan megoldást választottonk. Természetesen nem a nyári 40 fokos meleg az ideális ezen a pályán, de minden időjárásban és évszakban használható. A pályát 15 évig az önkormányzat és az MLSZ közösen üzemelteti. A konkrét üzemeltetési feladatokat szerződés alapján az egyesületünk végzi, aki használni szertné, tőlünk igényelheti.- fejezte be tájékoztatóját Családi János.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.