Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Május 14. 10:33, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Rendőri irányítással próbálják uralni a katasztrofális közlekedési állapotokat Csornán

Rendőri irányítással próbálják uralni a katasztrofális közlekedési állapotokat Csornán

A rendkívüli ülésen is foglalkozott az önkormányzat a következő két hónap rendkívüli közlekedési helyzetével.

A csornai képviselő-testület tegnapi rendkívüli ülésének napirendjei után Nagy Ákos a Magyar Közút Nonprofit Zrt Csornai Üzemmérnökségének vezetője adott tájákoztatást a képviselőknek arról, hogy a következő két hónapban mi várható Csorna közlekedésében.

Az üzemmérnökség vezetője tulajdonképpen azokat a döntéseket ismertette, amiket korábbi cikkünkbenmár megírtunk. Ezeknek az intézkedéseknek a legfőbb célja, hogy az észak-dél irányú, jellemzően szlovák-szlovén kamionforgalomtól minél inkább tehermentesítsék a várost. Képviselői kérdésre egyértelműen ki is derült, hogy nincs szó a kamionok kitiltásáról, hanem ajánlott kerülő útvonalat alakítottak ki. Ennek a kerülőútvonalnak a kitáblázása az M1-es autópályán és Körmendnél is megtörtént már vasárnap este. Nagy Ákos szerint érezhetően csökkent a kamionforgalom Csornán a terelőút bevezetésével.

Tegnap az előkészítő munkákkal megindult a sérült csatornaszakasz cseréje. A Szent Antal temetőtől a Szent István tér szervizútjáig (Palota sor) tart a munka. Így a Soproni út Erzsébet királyné utca kereszteződése is le lett zárva. A városon belül az észak-dél irányú forgalom rendkívül nehéz lett. A képviselők kérték, hogy ezalatt legalább az áruház előtti kereszteződésben engedélyezzék a Sopron felől közlekedőknek a jobbra kanyarodást, de ezt a szakember nem tartotta lehetségesnek. Ebből az irányból jobbra kanyarodni a két körforgalom közt sehol sem lehet. Ígérték, hogy a Korona előtti kereszteződés nem lesz a munkák teljes idejére lezárva.

Ma reggel kikapcsolták a jelzőlámpákat, és rendőri forgalomirányítással kezdődött a nap, ezzel próbálták a lehető legfolyamatosabbá tenni a közlekedést. Nehezítette a helyzetet, hogy aszfaltozási munkák miatt a Győr irányából érkező szélső sávot a Városháza előtt még pluszban lezárták. (képünkön).

A beruházó Pannon-Víz Zrt, a városi önkormányzat, a közútkezelő és a rendőrség folyamatos kapcsolatban vannak egymással. A lezárás előtt is egyeztettek arról, hogy mik lehetnek a legkevesebb zűrzavart okozó közlekedésszevezési megoldások, és folyamatosan értékelik a tapasztalatokat. Az elmúlt két hétben elvégezték a kátyúzást azokon az útszakaszokon, amelyeket a helyismerettel rendelkező autósok mintegy menekülő útként a káosz kikerülésére használhatnak.

A munkák ideje alatt olvasóinkat folyamatosan tájékoztatjuk.

Címkék: csorna, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.