Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Április 15. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Újabb pofátlan kísérlet a vállalkozások lenyúlására

Újabb pofátlan kísérlet a vállalkozások lenyúlására

Önnek is írt levelet a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet? Ismerős? Vigyázzon!

Tudomásunk szerint az ország szinte valamennyi kisvállalkozása, így rábaközi vállalkozások százai - köztük mi is - kaptak levelet az elmúlt napokban, amit a "Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet" nevű szervezet küldött ki. Már a név is megtévesztő, azt sugallja, mintha állami szervezetről lenne szó.

A levél szerint: "2014 január 1-től kezdődően az MKNI nyilvános jegyzékében való közzétételért 24.000.- Ft-os díj fizetendő."

A levélből néhány sorral lejjebb azt is megtudjuk, hogy: "A regisztrációs díjat a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet K&H Bank Zrt-nél vezetett bankszámlájára kell teljesíteni legkésőbb 2014 április 18. napjáig."
Kérdésünk: miért kell? Természetesen a levélben egyetlen törvényi hivatkozás nem található. Ez egyszerűen egy pofátlan lenyúlási kísérlet, ha országszerte találnak pár száz vagy ezer figyelmetlen vállalkozást, aki bedől ilyen szövegnek, akkor ők már jól jártak.

Mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy erre a levélre ne fizessen! Törvényi hivatkozás nincs a levélben, van viszont hivatkozás egy "szerződésre", amit a levél hátoldalára nyomtattak szinte olvashatatlanul halvány színnel. Ettől az egész még felháborítóbbá válik. A szerződésnek nevezett irományból két részletre hívjuk fel a figyelmet. Egyrészt innen derül ki, hogy ez csak féléves díj, és aki befizeti, elfogadta a feltételeket, az ősszel majd számlát kap a következő 24.000 Ft-ról.
A másik egészen kirívóan gusztustalan rész így szól: "Az MKNI nem tesz semmiféle nyilatkozatot, nem vállal semmiféle szavatosságot vagy garanciát a hirdető felé (...) a hirdetés vagy a kapcsolódó szolgáltatások funkcionalitásáért, elvégzéséért és eredményéért". A magyar nyelv ma még érvényes szabályai szerint ez azt jelenti, hogy még a kétes értékű szolgáltatás elvégzését sem garantálják.

Tanácsunk tehát, senki ne fizessen!

Címkék: kisvállalkozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?