Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Október 22. 17:49, vasárnap | Belföld
Forrás: police.hu

100 millió forintnyi droggal kaptak el drogfutárokat

100 millió forintnyi droggal kaptak el drogfutárokat

A szerb férfi és a montenegrói nő is Röszkénél bukott le a járműveikbe rejtett marihuánával. Összesen több mint 100 millió forint értékű drogot foglaltak le tőlük a rendőrök.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozásokat egy szerb, illetve egy montenegrói állampolgárral szemben. A szerb férfi személyautójával 2017. október 20-án 2 óra 20 perckor jelentkezett belépésre Röszke Autópálya-határátkelőhelyen, a montenegrói nő október 21-én 6 óra 50 perckor.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer-kereső kutyája a járművek átvizsgálásakor mindkét esetben kábítószer jelenlétét jelezte. A rendőrök a férfi autójának karosszéria-elemeibe rejtve 22 csomagban 18.744 gramm növényi törmeléket találtak, a nő járművének dupla padlólemezéből pedig 30 csomagban 32.073 gramm kábítószergyanús anyag került elő. Az elvégzett gyorstesztek szerint mindkét gépkocsiban marihuána volt. A két szállítmány feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke összesen körülbelül 101 millió forint.

A KR NNI munkatársai a szerb férfit és a montenegrói nőt is előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.
A rendőrök mindkét nyomozást szakértők bevonásával folytatják le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni