Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Április 24. 19:12, kedd | Belföld
Forrás: mti

35 millió forintos bírságot kapott az egyik nagybank

35 millió forintos bírságot kapott az egyik nagybank

Pénzforgalmi szabálysértések miatt 35 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a CIB Bank Zrt.-re.

A jegybank keddi tájékoztatása szerint a CIB Bank megsértette a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvény, a pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB rendelet, valamint a fizetési számla váltásáról szóló kormányrendelet több előírását is.

A bank megsértette egyebek között a keretszerződés megkötését megelőző tájékoztatásra, a pénzforgalmi számla megnyitására, a fizetési művelet hibás teljesítéséért fennálló felelősségi szabályra, a hatósági átutalások teljesítésére, a teljesítési határidőre vonatkozó szabályra, a kedvezményezett ügyfelek fizetési számláján történő haladéktalan jóváírásra és megfelelő értéknap alkalmazására vonatkozó rendelkezéseket.

A bírság mellett a hitelintézetnek június 30-ig meg kell felelnie a pénzforgalmi jogszabályoknak.

A közlemény szerint az MNB a bank terhére értékelte, hogy a pénzforgalmi jogszabályokban foglalt előírások közül sokat megsértett, a jogszabálysértő állapot több esetben huzamosan, a hitelintézet szerződési feltételeit rögzítő dokumentumokba, informatikai rendszerébe, illetve belső eljárásrendjébe építetten állt fent. Szintén a bank terhére értékelték a nem haladéktalanul jóváírt fizetési műveletek nagy számát.

Címkék: bírság, bank

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.