Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. December 06. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetség

A csornai kórház adóssága majd negyedmilliárd, Kapuvár időben fizet

A csornai kórház adóssága majd negyedmilliárd, Kapuvár időben fizet

Több mint másfél milliárd forint a megye kórházainak lejárt határidejű adóssága.

A MSZP augusztusban kikérte az EMMI-től a magyarországi kórházak adósságának hivatalos listáját. A minisztérium novemberben adta át a listát az ellenzéki pártnak. Kránitz László, az MSZP megyei elnöke Győr-Moson-Sopron megye kórházainak helyzetéről írt sajtóközleményét adjuk közre.

"Orbán Viktor kormányzása alatt a kórházakba már nem meggyógyulni, hanem meghalni járnak az emberek, végleg tönkremennek a beteg emberek és a gyógyításukra hivatott egészségügyi intézmények.Hogy nem omlott össze az egészségügy, amitől a Fidesz folyamatosan elveszi a pénzt, kizárólag az erőn felül dolgozó orvosoknak, nővéreknek és egészségügyi dolgozóknak köszönhető.

Miközben ők helikoptereken röpködnek, szurkolók által nem látogatott stadionokat építenek, milliárdokat lopnak, mi a legfontosabbért, az emberek gyógyulásáért küzdünk. Miközben azzal az indokkal szüntettek meg kórházakat, aktív betegellátásokat, szülészeti, sebészeti, belgyógyászati, ideggyógyászati és további szakmák osztályait, ágyait, hogy az egészségügy így majd gazdaságosabban működik, aközben a szinte teljesen leépített kórházak és rendelők ma is folyamatosan termelik a milliárdos adósságokat.

A szakminisztérium legfrissebb nyilvántartása szerint a megye kórházai sok százmilliós adósságteher alatt nyögnek. A már lejárt határidejű adósságok: Csorna 224 millió, Mosonmagyaróvár 264 millió, Sopron 370 millió, Győr 791 millió. A megye kórházai összesen 1milliárd 649 millió forint lejárt tartozást halmoztak fel. Felszólítjuk Győr-Moson-Sopron megye kormánypárti országgyűlési képviselőit, hogy végre a legfontosabb feladatokkal foglalkozzanak! Adják vissza a túlélés esélyét a beteg embereknek és a haldokló kórházaknak!"

Kránitz László MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnök

A minisztérium által kiadott tájékoztatóból:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?