Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Február 06. 17:25, szerda | Életmód
Forrás: mti

A daganatos betegségek harmada megelőzhető

A daganatos betegségek harmada megelőzhető

Helyes életmóddal megelőzhető a daganatos megbetegedések harmada – közölte a Magyar Rákellenes Liga elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán a rákellenes világnap alkalmából.

Rozványi Balázs a hétfőn tartott világnaphoz kapcsolódóan azt mondta, az egészséges táplálkozás, a mozgás és a humán papilloma vírus (HPV) elleni oltás csökkenti a rák kialakulásának kockázatát.

Fontos továbbá, hogy mindenki járjon szűrésekre, figyeljen oda a testére, és változás esetén - például anyajegy megnagyobbodása, nagymértékű fogyás, huzamos ideig tartó köhögés - vizsgáltassa ki magát - hangsúlyozta.

Hozzátette, a daganatos betegségek gyógyítása annál eredményesebb, minél hamarabb megkezdik.

Az elnök arról is beszélt, hogy 2040-re körülbelül tízszázalékos csökkenés várható a daganatos megbetegedések okozta halálozásban. Ez szerinte az egészségtudatosabb életmódnak és a jobb gyógyítási feltételeknek lesz köszönhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 19:00, vasárnap | Életmód

Virágzó pompa erőfeszítés nélkül

Muskátliültetés- és gondozás egyszerűen!

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.