Városlista
2019. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2018. December 04. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A feltétlen szeretetre alapoznak a lelkiismeretlen csalók

A feltétlen szeretetre alapoznak a lelkiismeretlen csalók

Rendőrnek adták ki magukat.

Ismételten megjelentek a megyében az úgynevezett unokázós csalók. A módszer nem változott ezúttal is ismeretlenek hívtak fel több időskorú embert azzal, hogy egyik családtagjukat baleset érte. Az elkövetők meghatározott pénzösszeg átadására kérték fel a telefonon felhívott időseket mondván, hogy így elkerülheti bajba jutott családtagjuk, hogy rabkórházba kerüljön. A leírt módon bűncselekményt elkövető csalók hivatalos személynek - rendőrnek - adták ki magukat, hogy még inkább alátámasszák a sértetteknek a korábban telefonon elmondott történetük hitelességét.

A fenti bűncselekmények megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

A rendőröket egyenruhájuk, illetve szolgálati igazolványuk és azonosító számmal ellátott jelvényük igazolja. Amennyiben kétsége merülne fel az intézkedő személyazonosságával kapcsolatban hívja a 112-es segélyvonalat. A hamis jelvényen az azonosító szám helyett, általában a POLICE felirat olvasható. Ilyen jelvény a kereskedelmi forgalomban kapható. A valódi rendőrigazolványon látható a tulajdonos arcképe, neve és rendfokozata. Az ahhoz tartozó azonosító jelvény alsó részén a POLICE felirat helyett egy ÖTJEGYŰ AZONOSÍTÓ SZÁM szerepel. A rendőrt intézkedése során az egyenruhája és az azonosító jelvénye, polgári ruhában szolgálati igazolványa és azonosító jelvénye igazolja. Az egyenruhát viselő rendőr ruházatán az azonosító jelvényen kívül névkitűző, karjelvény, rendfokozati jelzés található. A rendőr a közúton történő ellenőrzés során láthatósági mellényt is viselhet.
Ha bármely okból kétségek merülnének fel Önökben az intézkedés jogszerűségét illetően, joguk van megkérdezni, felírni a rendőr nevét, rendfokozatát, szolgálati helyét és jelvényszámát. A rendőri intézkedés során készpénz átadása-átvétele nem valósul meg.
Ha csengetnek, ellenőrizze, ki keresi, használjon biztonsági láncot, kémlelőnyílást!
Idegen személyeket soha ne engedjen be otthonába! Ha mégis beengedi, egy pillanatra se hagyja magára a lakásban!
Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának „megbízásából” kéri azt Öntől!
Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, az értékekeit soha ne hagyja elől!
Soha ne valljuk be senkinek, hogy egyedül vagyunk, és ne áruljunk el magunkról semmit idegeneknek (telefonon sem)!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 21. 14:00, vasárnap | Helyi

Eltűnt ez a fiatal lány

KI tud róla?

2019. Április 21. 09:00, vasárnap | Helyi

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk

Ünnep van.

2019. Április 20. 10:29, szombat | Helyi

Figyeljünk magunkra és egymásra az ünnepek alatt is!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság figyelemfelhívó közterületi jelenléttel segíti a húsvéti ünnepek alatt közlekedőket.

2019. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?