Városlista
2019. március 19, kedd - József

Hírek

2019. Február 20. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megye új tűzoltói közül egy fő Kapuváron kezdi meg a szolgálatát

A megye új tűzoltói közül egy fő Kapuváron kezdi meg a szolgálatát

Kilenc új tűzoltó lép szolgálatba a megyében.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ február megtartotta a tűzoltó szakképzésben végzettek ünnepélyes kibocsátó ünnepségét. A rendezvényen százhatvankilenc leendő tűzoltó tett esküt ünnepélyes keretek között, akik az ország különböző hivatásos tűzoltó-parancsnokságain állnak szolgálatba a napokban.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában a frissen végzett hallgatók közül a mai naptól kilencen kezdik meg szolgálatukat.

Beke Károly, Ortó Csaba, Vörös-Torma Attila, Csorba Erik Xavér és Varga Gábor tűzoltó őrmesterek Győrbe, Szalay Benjámin tűzoltó őrmester Kapuvárra, Cserge Dávid Márk, Heiszig Mátyás és Kóbor Máté tűzoltó őrmesterek pedig a soproni hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományába kerülnek beosztott tűzoltói beosztásba.

Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, igazgató fogadta a pályájukat kezdő tűzoltókat az igazgatóságon, ahol gratulált nekik a képzés sikeres elvégzéséhez. Az igazgató elmondta, hogy az új képzési rendszer segítségével megkapták az alapokat, melyeket alkalmazzanak majd a mindennapokban, hiszen az igazi gyakorlati munka, a tűzoltóvá válás, a beilleszkedés most kezdődik munkahelyükön. A fiatalokat a szabályok betartására, az esküjükben tett ígéretükre figyelmeztette, de emellett a tanulásra is biztatta, hiszen az egyre növekvő tudással lehetőségeik is bővülnek, hogy megtalálják végleges helyüket a szervezetben. A tábornok beszédében emlékeztetett arra is, hogy a kibocsátó ünnepségen hasznos útravalót kaptak, ahol többek között elhangzott, hogy legyenek aktívak, csapattagok, szolgálatellátásuk során mindig legyenek alaposak és körültekintőek így nemcsak a szakmát értő és tudó tűzoltóvá válnak, hanem olyanokká, akik nemcsak megtartják a tűzoltói hivatás társadalmi elismertségét, hanem erősítik is azt. A tábornok eredményes munkát és szép pályafutást kívánva köszönt el a tűzoltóktól.

Címkék: szakképzés, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 19. 16:00, kedd | Helyi

Kétnapos nemzetközi táncversenyen remekeltek a rábaközi csoportok

Modern táncokban és hip-hop-ban is kiválóan szerepeltek.

2019. Március 19. 13:00, kedd | Helyi

Elkészültek az adóbevallási tervezetek. Most mi a teendő?

A NAV honlapjáról már most elérhetők a tervezetek.

2019. Március 19. 09:00, kedd | Helyi

Vasárnap újra összeszedik a szemetet Bágyogszováton

A szervezők várják az önkéntesek jelentkezését.

2019. Március 18. 16:00, hétfő | Helyi

Eltűnt ez a fiatal lány

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.