Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 20. 14:16, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A rugalmas munkavégzést értékelik legtöbbre a pályakezdők

A rugalmas munkavégzést értékelik legtöbbre a pályakezdők

A rugalmas munkavégzést a jó fizetésnél is fontosabbnak értékelik a közép- és felsőoktatásban tanulók a PwC Magyarország felmérése szerint.

A könyvvizsgáló és tanácsadó cég keddi közleménye szerint a megkérdezettek a munkatársakat nevezték a harmadik legfontosabbnak. Az álláshelyeket meghatározó körülmények közül a cafeteria a negyedik az idei felmérésben. A cégnév, a vállalati stratégia és a társadalmi felelősségvállalás a 36 tényezőből álló ragsor végére került.

A megkérdezettek háromnegyede budapesti munkahellyel számol, 16 százalékuk Győrben is dolgozna. 25 százalékuk pénzügyi, 20 százalékuk pedig tanácsadási területen helyezkedne el, míg a telekommunikációt és a médiát 19 százalék, az IT-ágazatot pedig 18 százalék választaná - írták.

A PwC 2016-ban indította a felmérését, azóta összesen 20 ezer fiatalt kérdeztek meg.

Az idei kutatásba bevont 7 ezer pályakezdő vagy pályaválasztás előtt álló fiatal 6 százaléka középiskolás, 43 százaléka egyetemen vagy főiskolán tanul. Utóbbiak 51 százaléka munkát is vállal a tanulmányai mellett.

A közlemény szerint a legvonzóbb munkahelynek járó PwC-elismerést a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. kapta idén. A legjobb 10-be rajtuk kívül az Audi Hungaria Zrt., a Bosch csoport, a General Electric International, a Google Magyarország, az OTP Bank Nyrt., a Magyar Telekom Nyrt., a Mercedes-Benz Hungária Kft., a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. került be. A visszajelzések és jelölések alapján az autóiparban az Audi Hungaria Zrt., az autóipari beszállítók közül a Bosch csoport, a pénzügyi szolgáltató szektorban az OTP Bank Nyrt., a szolgáltató központok (SSC) közül a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft., az IT-ágazatban a Google Számítástechnikai Szolgáltató Kft., a telekommunikációban a Magyar Telekom Nyrt. az idei iparági győztes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.