Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 08. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

A sör is takarékosan érhető el a Balaton Sound Energiaszigetén

A sör is takarékosan érhető el a Balaton Sound Energiaszigetén

A soproni Volt Fesztivál után a Balaton Soundon is bemutatta a megújuló energiaforrásokkal működtetett „Energiaszigetet” a Magyar Villamos Művek.

 

A cég a négynapos fesztiválon a megfáradt fiatalokat a többi között napenergiával működtetett zuhannyal és mobiltöltős kerékpárokkal várja. A legfőbb cél a környezettudatos életmód népszerűsítése.

Napkollektor és szélkerék – ez a két, megújuló energiaforrás működteti a Balaton Sound Energiaszigetét. A függőágyaktól csak karnyújtásnyira állnak a környezetbarát módon működtetett sörhűtőszekrények. A kedvenc ital mellett pedig a kedvenc dalok is energiatakarékos módon érhetők el. A fiatalokat egy különleges versenypálya is várja. A sebesség az autókkal összekötött biciklikről irányítható. A kerékpár pedig akkor segíthet, ha lemerül valakinek a mobilja. A lábizom-meghajtású mini erőművel néhány perc alatt feltölthető a telefon.

Az Energiaszigeten a megújuló energiaforrások mellett a paksi atomerőmű történetéről és működtetéséről szóló kiállítás is látható.

„Gyakorlatilag a paksi atomerőmű az egyedüli ma Magyarországon, ami olyan nagy ipari méretekben képes energiát, áramot termelni, amely nem szennyezi a levegőt, hiszen szén-dioxid-mentes a kibocsátás” – fejtette ki Felkai György, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója.

A közel 100 négyzetméteres szabadtéri kiállítás 100 kilowattóra energiát termel és használ fel a négynapos fesztivál alatt. Magyarország legnagyobb energetikai vállalatcsoportja országszerte több rendezvényen is népszerűsíti az Európai Unió energetikai célkitűzéseit. (pr)

hírTV

Címkék: fesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni