Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Augusztus 11. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A tűzoltók még mindig sok helyen dolgoznak a viharkárok felszámolásán

A tűzoltók még mindig sok helyen dolgoznak a viharkárok felszámolásán

Csornán is ágakat tört, fát is döntött a tegnap esti vihar.

Győr-Moson-Sopron megyében a csütörtök esti viharos időjárás az esti óráktól folyamatos munkát ad a tűzoltóknak. Jellemzően útra dőlt fákhoz, leszakadó faágakhoz riasztották, illetve riasztják őket, az esetek több mint a felében Sopronból és környékéről érkeztek a bejelentések, de a Rábaköz területét is elérte a vihar. A viharos erejű szél fákat döntött ki, villanyoszlopokat rongált meg Sopronban és Kapuváron 2017. augusztus 10-én az éjszakai órákban, ezért több környékbeli településen nincs, vagy csak részlegesen van áram. Pénteken a kora reggeli órákig már több mint kettőszáz viharkárt számoltak fel a hivatásos és önkéntes tűzoltók, a kidőlt fák utakra, járművekre, villanyvezetékre dőltek, de épületeket is megrongáltak. A leszakadt vezetékek miatt most is többezer fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás. A káresetek felszámolása, illetve a kárbejelentések most is folyamatosak megyénkben. Személyi sérülés megyénkben nem történt a viharos káresemények kapcsán.

Az E.on közleményében jelezte, hogy csütörtök este érkező vihar károkat okozott a hálózatban Vas, Győr-Sopron-Moson és Zala megyében:

A vihar számos helyen károkat okozott az áramhálózatban, a szakembereink - ahol szükséges, a Katasztrófavédelemmel közösen - dolgoznak a kidőlt fák és a leszakadt villanyvezetékek miatti károk elhárításán. A károk felszámolása jelenleg is tart. A sok beérkező hívás miatt elképzelhető, hogy a hibabelenető vonalunkat nehezebben érik el, mint megszokták, ebben az esetben kérjük a türelmüket és megértésüket, és próbálkozzanak ismét.

A hibabejelentést régiós területenként az alábbi, vezetékes és mobiltelefon hálózatból a nap 24 órájában hívható telefonszámokon tudják megtenni:

Észak-dunántúli régió 06-80-533-533

Címkék: kár, szél, tűzoltó, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei