Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 19. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Papp József

Arra szegődtem, hogy az itt élőknek reményük, jövőjük legyen

Arra szegődtem, hogy az itt élőknek reményük, jövőjük legyen

Bemutatkozik Szabó Zoltán országgyűlési képviselő jelölt.

Az április 8-án tartandó országgyűlési választások kampánya hivatalosan szombaton indult el, de azok a képviselőjelöltek, akik már korábban bejelentkeztek a Helyi Választási Irodán, ma reggel vehették át a jelölt ajánló aláíró íveket. Mától kopogtathatnak a pártok képviselői a választópolgároknál az egyéni jelöltek számára támogató aláírásért. Az a jelölt lehet hivatalosan is képviselőjelölt, aki legalább 500 érvényes aláírást összegyűjt a választókerületében. Azok közül lehet majd választani április 8-án, akiket a Helyi Választási Bizottság nyilvántartásba vesz, miután hitelesítették a legalább 500 érvényes ajánlói aláírást.
Szabó Zoltán a DK jelöltje bemutatkozási lehetőséget kért portálunktól. Mint azt már korábban megírtuk, az MSZP és a DK megállapodása értelmében a két párt nem indít egyéni jelölteket egymással szemben. Az országos megállapodás értelmében a Csorna központú választókerületben a DK indít jelöltet, akit az MSZP mellett a Párbeszéd Magyarországért és a Szolidaritás is támogat. Az MSZP bejelentette, a szimpatizánsaiktól azt kérik, hogy egyéniben Szabó Zoltánra, listán az MSZP és a PM közös listájára szavazzanak. Már az átvett ajánló ívek birtokában beszélgettünk Szabó Zoltánnal.

- Egy választáson két célból indul el egy jelölt. Valamivel szemben, és valami mellett. Első kérdésünk tehát az, hogy mi ellen küzd a választási kampányban Szabó Zoltán?
- Elsősorban a mai kormány félelemkeltő, hazugságokra épülő, korrupt politikája ellen. Azt látjuk, hogy miközben a devizahitelesek és a Questor és más betétes károsultak még mindig szenvednek, nő a szegénység, addig az elherdált EU támogatásokból vígan dőzsöl a kevesek úri Magyarországa. Ezt le kell győzni, meg kell állítani! Vissza kell állítani az igazságot Magyarországon!

- Mik a programja legfontosabb elemei, milyen célok eléréséért küzd?
- Békés, nyugodt Magyarországot szeretnék. Ahol az idősek megkapják azt a gondoskodást, ami egy egész ledolgozott élet után jár nekik. Akkor is, ha családban élnek, ne a nyugdíjas legyen a családfenntartó. Akkor is, ha egyedül élnek, kapják meg a méltó élethez szükséges biztonságot, ételt, meleg otthont. Akkor is, ha gondozásra szorulnak, hiszen szégyenletesen kevés olyan bentlakásos intézmény van a választókerületben, ami biztonságot nyújt a magukról már gondoskodni nem tudóknak. Olyan Magyarországot szeretnénk, ahol a külföldi munkavállalás nem kényszer, hanem választási lehetőség. Ebben a választókerületben nincs olyan család, ahonnan ne költözött volna már külföldre valaki, vagy nem ingázna nap mint nap Ausztriába. Miért nem tudnak ők itthoni munkából megélni? Ha a kormány így folytatja az Európa ellenes politikáját, újra bezáródik a nyugati határ, és az Ausztriába ingázók elveszíthetik a munkahelyüket. Azonnal kétszámjegyű lenne újra a munkanélküliség.

- Hogy lehet mindezt elérni, milyen szerepe lehet ebben az államnak?
- A legfontosabb a tanulás. Az iskoláknak olyan tudást kell átadniuk a diákoknak, amivel megalapozzák a jövőjüket, javítják az életesélyeiket, kiegyenlíthetik az esélykülönbségeiket. Az egészségügyben már krízishelyzet van. Azonnali legalább 50%-os orvos és ápoló fizetésemelésre van szükség, mert már nincs, aki gyógyítson bennünket. Mindezekhez természetesen működő gazdaság kell. Ehhez növelni kell a mezőgazdaság bevételeit. Elsődleges feladata a mezőgazdaságnak az élelmiszer termelés, de biztonságosabbá teheti a gazdálkodást az is, hogy a termelők élelmiszer mellett energiát is termelnek szélerőművel, napelemmel, biogázzal. Ugyanilyen fontos a helyi vállalkozások segítése, megerősítése. A legolcsóbb a helyben lakók foglalkoztatása, az utaztatott munkaerő mindig drága. Ezért is fáj nekem az, hogy legalább száz csornai és környékbeli családtól vették el a helyi munka és a megélhetés lehetőségét azzal, hogy egy percet nem termelt, nem működött a megépített és azóta is üresen kongó napelem gyár.
Természetesen ezek óriási feladatok és kihívások. Abban hiszek, hogy a demokratikus ellenzéki pártok le tudják győzni a Fidesz-t, és egy olyan koalíciós kormány alakul, ami megoldja ezeket a súlyos problémákat. Ismerve a többi párt programját azt mondhatom, hogy menni fog, ezekben az alapkérdésekben nincs vita köztünk. Együtt összehozzuk Magyarországot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?