Városlista
2018. december 12, szerda - Gabriella

Hírek

2018. Augusztus 09. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Az internet meggondolatlan használata komoly veszélyeket rejt

Az internet meggondolatlan használata komoly veszélyeket rejt

Az internet veszélyeiről beszélgettek a napközis táborban nyaraló gyerekekkel.

A megyei rendőr-főkapitányság prevencióval foglalkozó szakembere egy nyári napközis táborban tartott bűnmegelőzési foglalkozást az internet veszélyeiről az ott tartózkodó gyerekeknek. Az előadó a foglalkozás során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a gyermekek megismerjék az online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatát. Ismertette a közösségi oldalak használatának veszélyeit, a chatelés biztonsági szabályait, a személyes adatok védelmének fontosságát, valamint az internetes zaklatás lehetséges büntetőjogi következményeit. Az interaktív előadás során a tanulóknak lehetőségük volt feltenni kérdéseiket, továbbá elmondhatták a t6émával kapcsolatos tapasztalataikat is.

A világháló meggondolatlan használata komoly veszélyeket rejt magában. Fontos, hogy gyermekeink ismerjék, milyen módszerekkel kerülhetik el áldozattá válásukat annak alkalmazásakor. A rendőrség prevenciós szakembere ennek kapcsán az alábbi tanácsokkal látta el a fiatalokat:

Kezeld óvatosan azokat, akik a világhálón veszik fel veled a kapcsolatot! Nem tudhatod biztosan, ki van valójában a profil mögött!
Gondold át, mit osztasz meg a közösségi oldalakon! Ami egyszer felkerül (kép, poszt, vélemény), az teljesen sohasem törölhető onnan.
Ne tegyél közzé és ne ossz meg mással kihívó képet, idegenek részére pedig semmilyen személyes információt ne adj (adatot, képet stb.)! Visszaélhetnek vele: zsarolhatnak vagy zaklathatnak később velük.
Ha találkozni szeretnél valakivel, akit online ismertél meg, mindig szólj előtte valamelyik szülődnek, és csak az ő engedélyével tedd azt meg. Első alkalommal szülői jelenléttel találkozz vele!
Fogadd el, hogy szüleid biztonsági szűrőt állíthatnak be a gépeden, ezzel felügyelve, korlátozva az internethasználatodat! Ez a te érdekedet szolgálja, annak alkalmazásával nagyobb biztonságban lehetsz az online világban.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 11. 16:00, kedd | Helyi

Vádat emelnek a kutyáját megszúró rábapatonai férfi ellen

A rendőrség befejezte az ügy vizsgálatát.

2018. December 11. 13:00, kedd | Helyi

Az egyik Lego kismarkolót himodi kisiskolás nyerte a Pannon-Víz pályázatán

Gratulálunk Halász Péternek!

2018. December 11. 10:00, kedd | Helyi

Új esélyegyenlőségi programot készít a kapuvári önkormányzat

Különös tekintettel a nők, a mélyszegénységben élők, romák, a fogyatékkal élők, valamint a gyermekek és idősek csoportjára.

2018. December 11. 07:00, kedd | Helyi

Az év végén zárva tart a kapuvári művelődési központ

Nyitás januárban