Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. December 20. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Bogyoszló Önkormányzat

Befejeződött Bogyoszlón az óvoda épületenergetikai korszerűsítése

Befejeződött Bogyoszlón az óvoda épületenergetikai korszerűsítése

A vissza nem térítendő támogatás 24,5 millió forint volt, melyet az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja finanszírozott.

Az európai uniós beruházás során a Bogyoszlói óvoda épülete került korszerűsítésre, így a 24,5 millió forintos beruházásnak köszönhetően Bogyoszló Község Önkormányzata az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani.

Az óvoda épülete nem felelt meg a hatályos energetikai elvárásoknak, ezért az épület hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése érdekében az épület homlokzat-, tetőfödém szigetelése, nyílászárók cseréje, és akadálymentesítés valósult meg, továbbá kondenzációs kazán került beépítésre.
Az uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetően a létesítmény energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a fenntartónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

Bogyoszló Község Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a tulajdonában lévő épületeken a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartást, továbbá olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületeken, amelyek a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épület energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat. A beruházás további pozitív hozadéka a településkép javulása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?