Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Szeptember 17. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: CSORNA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Befejeződött Csornán az őstermelői piac korszerűsítése

Befejeződött Csornán az őstermelői piac korszerűsítése

Projekt záró sajtóközlemény

Csorna Város Önkormányzata az őstermelői piac fejlesztésére több mint 61 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozta.

Csorna belvárosi részében az évtizedek óta működő őstermelői piacnak helyet adó tér állapota az évek alatt folyamatosan romlott, valamint az áruk kirakására sem találtak megfelelő megoldást. A felújítást megelőzően a terület leromlott állapota, a piacként üzemelő funkció ellátására kevéssé volt alkalmas, így Csorna Város Önkormányzata a 61,9 millió forint összköltségű európai uniós támogatásnak köszönhetően ezen meglévő őstermelői piac területének fejlesztését, korszerűsítését valósította meg.

Az őstermelői piac korszerűsítésének hatásaként a helyi gazdaság, ha nem is nagy volumenű, de fejlődése várható. A partnerek az agglomeráció településeinek őstermelői, így a cél a helyi, és környéki őstermelők támogatása volt.

A támogatásnak köszönhetően nemcsak megújult a piaci tér, hanem az őstermelők piaci pozíciói is javulni fognak, továbbá, a város lakóinak legnagyobb örömére szépen megújult a belváros egyik köztere is.

A projekt közvetett célja a helyi gazdaságfejlesztés az innováció erősítésével, a mezőgazdaság/élelmiszergazdaság versenyképességének növelése. Elvárt eredménye, hogy növekedjen az őstermelői eladási kedv a városban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.