Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. November 08. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: E.on

Betörés lett az önmagát E.ON dolgozónak kiadó trükkös csaló látogatásának következménye

Betörés lett az önmagát E.ON dolgozónak kiadó trükkös csaló látogatásának következménye

Ismét az E.ON nevével visszaélve próbálnak bejutni idősebb emberek lakásába trükkös csalók.

Betörés lett a vége egy ilyen látogatásnak az elmúlt napokban. A rendőrség már nyomoz az ügyben, de addig is fokozott figyelmet javasol a társaság, amikor valaki az E.ON munkatársának adja ki magát.

Néhány napja éjjel betörés történt egy idős házaspárnál Győrszentivánban, ami rendőrségi helyszíneléssel végződött. A betörés áldozatainak elmondása szerint a betörést megelőző napokban egy férfi önmagát az E.ON munkatársának kiadva kereste fel őket azzal, hogy ellenőrizné a villanyórát, illetve túlfizetés miatt pénzt adna vissza, és hívatlanul be is bent az ingatlanra.

A házaspár férfi tagja meg is mutatta a villanyórát az idegennek, aki ezután azt állította, hogy 11.000 forint visszajár, de nála 21.000 forint van, így ha kap 10.000 forint visszajárót, akkor tudja odaadni az összeget. Az idős hölgy még mindig nem sejtett semmit, be is ment egy tízezresért, a férfi viszont a bankót látva azt nem fogadta el, mondván szakadt, hozzon a hölgy másikat. Így is tett, de a férfi ezt sem fogadta el, mivel túl gyűrött volt, és arra kérte a hölgyet, hogy hozzon egy harmadikat – feltehetőleg így próbálta kideríteni, hogy mennyi készpénzt tartanak otthon.

Erre a hölgy igazolványt kért az idegentől, aki azt állította, hogy az a kocsiban maradt az utca végén. A hölgy azt is felajánlotta, hogy szívesen kikíséri a kocsihoz, ekkor a férfi az utca melletti erdőbe sietett, és eltűnt. Egy nappal később éjszaka pedig betörtek hozzájuk.

A rendőrség megkezdte a nyomozást az ügyben, de az önmagát E.ON dolgozónak kiadó személyt egyelőre nem sikerült megtalálniuk. Emiatt fokozott óvatosságot javasolnak az észak-dunántúli régióban, különösen Győr környékén, és arra kéri az E.on az ügyfeleit, minden esetben kérjék az őket felkereső személytől a fényképes igazolvány vagy a hivatalos meghatalmazás felmutatását, ennek hiányában senkit ne engedjenek be a lakásba, de még az udvarra sem.

Minden E.ON munkatárs és az E.ON minden szerződéses partnere rendelkezik céges igazolvánnyal, amely egy bankkártya méretű, fényképes plasztik kártya. Emellett mindig alaposan nézzék meg az igazolványt, ellenőrizzék az E.ON logót, az igazolványszámot, az érvényességi évet és a munkatárs fényképét is!

Ne írjanak alá semmilyen dokumentumot, amíg meg nem bizonyosodtak meg róla, hogy valóban az E.ON megbízott szakembere kereste fel őket. Fontos tudni továbbá, hogy az E.ON munkatársai sosem visznek házhoz készpénzt, és nem is kérnek helyszíni készpénzes kifizetést, a következő leolvasás várható ideje pedig mindig szerepel a számlán.

Kérik, hogy erre mindenki hívja fel idősebb hozzátartozói, rokonait vagy szomszédai figyelmét is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.