Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Szeptember 04. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: GYSEV Zrt

Biztonságosabb vasúti átjárók a GYSEV hálózatán

Biztonságosabb vasúti átjárók a GYSEV hálózatán

8 helyszínen sorompókkal is felszerelték a fénysorompókat.

Jelentős vasútbiztonsági beruházásokat fejezett be vonalain a GYSEV Zrt. közlekedésbiztonsági projektjének első szakaszában. A 982 millió forintba kerülő projektet teljes egészében az Európai Unió támogatásából finanszírozza a társaság, amely a beruházásoktól a biztonság növekedését várja.

A projekt első szakaszában 22 helyszínen jobban látható LED-es fényforrásokat építettek be a fénysorompókba. A LED-es technológiának számos előnye van: lényegesen hosszabb az élettartama és teljes egészében kiszűri a napsugárzás okozta hamis fényhatást. Ezzel elősegíti a jobb, nagyobb távolságból is biztosított láthatóságot. Ezek az optikák jobban ellenállnak a sérüléseknek is, hiszen a fedőlap törhetetlen műanyagból készült.

Szintén a projekt első szakaszának részeként 8 helyszínen korszerű félcsapórudakkal egészítették ki a fénysorompókat. A félcsapórudak szintén jelentősen javítják a közlekedésbiztonságot, hiszen a fél úttestet elzáró fizikai akadályt jelentenek a vasúti átjárókban. A csapórudakat azonban elég gyakran törik le a figyelmetlen gépjárművezetők. Ezért három helyszínen ún. videótanú rendszert is telepítettek a szakemberek. A beépített kamerák segítségével visszakereshetőek a kárt okozó járművek.

A projekt keretében a legtöbb fejlesztés a Győr és Fertőszentmiklós között valósult meg. A fejlesztésnek köszönhetően Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonal mellett már ezen a szakaszon is valamennyi fénysorompó LED-es optikával működik.

A projekt támogatási szerződését még 2012-ben írta alá a GYSEV Zrt. Az előkészítési munkák után a kivitelezést ez év április közepén kezdte meg a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes cég.

A projekt következő eleme a járműdiagnosztikai eszközök telepítése. A kivitelezési munkálatok a szükséges szerződések megkötése után, várhatóan ősszel indulnak.

Címkék: sorompó, vasút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A Kerényi György Művészeti Iskola felvételi tájékoztatója

Három tanszakon: zene, képzőművészet, néptánc várják a jelentkezőket.

2024. Április 22. 09:00, hétfő | Helyi

Milyennek látják a hazai közlekedési kultúra színvonalát az autóbusz-vezetők?

Online felmérés több mint tízezer dolgozó körében.