Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Október 05. 18:27, péntek | Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Csaj az ajánlott kalcium-bevitel felét fogyasztják a magyar gyerekek

Csaj az ajánlott kalcium-bevitel felét fogyasztják a magyar gyerekek

A korábbi évekhez képest többet, de a szükséges kalciummennyiségnek csak a felét fogyasztják a magyar gyermekek a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének felmérése szerint

- mondta Csengeri Lilla, a szövetség kommunikációs bizottságának tagja az M1 aktuális csatornán pénteken. A gyermekeknek napi fél liter tej, illetve kalciumtartalmának megfelelő tejtermék elfogyasztása ajánlott - fűzte hozzá.

Elmondta: MDOSZ gyermekeknek szóló táplálkozási ajánlása gyakorlati szempontból is listázza a szükségleteket, eszerint napi háromszor kell, hogy tej vagy tejtermék kerüljön a gyermekek tányérjára. A táplálkozási ajánlás kiegészül egy adagolási útmutatóval, mivel a gyermekeknek kortól függően nagyon különböző a kalóriaszükségletük - fűzte hozzá.

A kalcium a csontok és fogak számára nagyon fontos ásványi anyag és gyermekek számára kiemelten fontos, mivel 20 és 25 éves kor között alakul ki a csúcs csonttömeg, tehát elsősorban eddig lehet tenni azért, hogy magas ásványianyag-tartalmú és erős csontjaink legyenek - hangsúlyozta Csengeri Lilla.

Címkék: gyerek, kálcium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 19:00, vasárnap | Életmód

Virágzó pompa erőfeszítés nélkül

Muskátliültetés- és gondozás egyszerűen!

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.