Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Augusztus 29. 09:10, szombat | Sport
Forrás: mti

Cselgáncs-vb - Fogasy és Bor továbbjutott, Cirjenics kiesett

Cselgáncs-vb - Fogasy és Bor továbbjutott, Cirjenics kiesett

A 100 kilogrammos Fogasy Gergő és a +100 kilós Bor Barna továbbjutott, a 100 kilós Cirjenics Miklós viszont egy vereséggel búcsúzott szombaton...

.. az olimpiai kvalifikációs asztanai cselgáncs-világbajnokság egyéni küzdelmeinek zárónapján.

A világranglistán 56. Fogasy a 64 között a tadzsik Szajdzsalol Szajdovval találkozott, aki 47. a kvalifikációs rangsorban. A 22 éves kecskeméti versenyző előbb jukót érően vitte földre Ázsia-bajnoki harmadik ellenfelét, majd a negyedik percben fojtással vetett véget a küzdelemnek, és készülhet az olimpiai és vb-bronzérmes német Dimitri Peters ellen.
Súlycsoporttársa, a 25 éves Cirjenics Miklós a világbajnok brazil Luciano Correával találkozott, aki legyőzte őt eddigi egy meccsükön. A világranglistán 32. paksi dzsúdós tartotta a lépést a rangsorban 15. ellenfelével, aki végül mindössze egy intéssel bizonyult jobbnak. Így a tavaly szintén Asztanában Grand Prix-bronzérmes Cirjenics helyezetlenül zárta a vb-t.
A szombati harmadik magyar, a legnehezebbek között induló Bor - aki ötödik a ranglistán - a nála 35 hellyel hátrébb álló ecuadori Freddy Figueroával került szembe a 32 között. A paksiak nyílt vb-ezüstérmes óriása alaposan megdolgozta ellenfelét: négy jukót is kapott külső horogdobásra, válldobásokra és leszorításra, igaz, utóbbit később törölték. A győzelem ezzel együtt nem forgott veszélyben, a 28 éves magyar a nyolcaddöntőben a vb-harmadik egyiptomi Iszlam el-Sehabival csap össze.

sma \ gry

fotó: Kovács Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.