Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Augusztus 01. 10:06, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Csorna is várta Alvinékat, Alvinék is várták Csornát

Csorna is várta Alvinékat, Alvinék is várták Csornát

Szombati Veréb-interjú

A koncert előtt beszélgettünk Csoma Vikivel, az Alvin és a mókusok basszusgitárosával a régi emlékekről, barátságról és a 20 éves jubileumi buliról.

- Az előző két évben nem volt Veréb fesztivál. A közönségen látszik, hogy nekik hiányzott, sokan vannak, élvezik. Ti rendszeres fellépői voltatok a fesztiválnak, nektek is hiányzott? Megvan a műfajotoknak a kellő fellépési lehetősége?

- Mi ebből a szempontból szerencsések vagyunk, hiszen a motoros fesztiváloktól a városnapokig sok helyre hívnak bennünket. Nyíregyháziak vagyunk, talán ez a legtávolabbi helyszínünk, de az egyik kedvencünk volt, úgyhogy nekünk is nagyon hiányzott. Szeretjük a fesztivál szervezőit, nagyon jóban vagyunk, és annak ellenére is folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, hogy két évig nem volt Veréb fesztivál. Örültem, mikor Bogesz szólt, hogy újra lesz, és mi is jöhetünk, látszik, hogy van rá igény.

- Ez a fesztivál helyi fiatalok civil kezdeményezéséből nőtt ki. Hogy viszonyultok az ilyen kezdeményezésekhez, hogy tudtok nekik segíteni?

- Abszolút támogatjuk ezeket. Minden zenekarnak az a jó, ha minél több lehetőségünk van arra, hogy fellépjünk. Itt minden körülmény ideális, minden adott hozzá, hogy jó bulit csináljunk. Ha megkérnek bennünket a szervezők, bármiben segítünk nekik, amiben tudunk.

- Milyen Veréb fesztiválos emlékeitek vannak, és mit vártok a ma estétől?
- Nagyon jóban vagyunk a fesztivál szervezőivel, itt nagyon jó mindig a közönség. Egy csomó üzenetet kaptunk, hogy várnak minket. Annak igazán örülök, hogy most már nem sátor van, mert az az egyik legerősebb emlékem, hogy mindig nagyon meleg volt. Örülök, hogy most szabadtéri színpadon játszunk. Ennek is vannak buktatói, de ma kiváló idő van, és marad is. Bízom benne, hogy nagyon jó buli lesz. Sokaktól kaptam visszajelzést, üzenetet, hogy jönnek, újra itt lesznek. Nagyon várom, hogy találkozzunk.

- Mi vár rátok még a nyár hátralévő részében?
- A nyarunk nagy része már lezajlott, főleg a júliusunk volt erős, heti több koncertünk volt. Megyünk még Székesfehérvárra a FEZEN-re, aztán kicsit rápihenünk a budapesti nagykoncertünkre, ami a Barba Negrában lesz augusztus 19-én abból az alkalomból, hogy 20 éves a Jópofa lemezünk. Utána is lesz még pár fesztiválunk.

- Ebben a pörgésben milyen 20 éves jubileumot ünnepelni?
- Pont az a bajunk, hogy kevés az időnk, azon agyalunk, hogyan oldjuk meg a próbákat, a banda fele Pesten, a másik fele Nyíregyházán él. Ettől függetlenül jó ünnepelni, előkerül egy csomó olyan dal, amiket már régóta nem játszunk. Sok a munka vele, de nagyon várjuk.

- Akkor hajrá ma este, és sok sikert a jubileumi koncerthez.
- Köszönjük.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.

2024. Április 17. 09:00, szerda | Helyi

Hasznos közlekedési tanácsok a szeszélyes, esős áprilisi időben

Óvatosan az utakon!