Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 08. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Drágább lehet a gyógyszer a dohányosoknak

Drágább lehet a gyógyszer a dohányosoknak

Csökkentenék a gyógyszerár-támogatás mértékét azoknál az asztmás és tüdőbetegeknél, akik dohányoznak.

 

Bizonyos időközönként felülvizsgálnánk a páciensek állapotát, és ha egyértelműen megállapítható, hogy dohányoznak, akkor az asztmagyógyszerüket nem 90, hanem csak 50 százalékos támogatással kaphatnák meg.

Ez lehet az első eleme az úgynevezett beteg-együttműködésen alapuló támogatásnak – mondta a Magyar Nemzetnek az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója. Sélleiné Márki Mária beszélt a gyógyszerár-támogatási rendszert érintő megszorításokról, amelyeket ő inkább az ellentmondások kiszűréseként értékel. Szerinte ezt a folyamatot csak felgyorsította a kormányzati nyomás. A gyógyszereknél ugyanis az év eddig eltelt időszakában 18 milliárddal többet költött az OEP, mint amit időarányosan lehetett volna. A főigazgató elmondta: kommunikációs programsorozatot indítanak, hogy az emberek megértsék az intézkedések célját. Lakossági és iskolai fórumokat szerveznek, valamint interaktív kommunikációs lehetőséget is nyújtanak a honlapjukon.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: dohány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.