Városlista
2019. február 21, csütörtök - Eleonóra

Hírek

2018. Augusztus 16. 08:22, csütörtök | Helyi
Forrás: Vitnyéd Önkormányzat

Elkészült Vitnyéd óvodájának infrastrukturális fejlesztése

Elkészült Vitnyéd óvodájának infrastrukturális fejlesztése

A beruházást teljes egészében az Európai Unió 39,02 millió forintos támogatása finanszírozta.

A fejlesztés során a Vitnyédi Berekerdő óvoda infrastrukturális fejlesztése valósult meg. A 39,02 millió forintos beruházásnak köszönhetően Vitnyéd Községi Önkormányzat az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. Az elmúlt hónapok munkálatai során az előírásoknak megfelelő megközelítés, akadálymentesítés készült, valamint új gázkazán került beépítésre. Az átalakított épületrész régi padozata bontásra került, új padlószerkezet készült a tervek szerinti új szigetelésekkel és burkolatokkal.

Az épületrészen új tetőfedés és bádogozás készült, valamint a homlokzatok és a födém hőszigetelése is megoldásra került. A nyugati tetőfelületen napelem került elhelyezésre. A személygépkocsi parkoló, annak térburkolása a szomszédos, ugyancsak önkormányzati ingatlanon már kialakításra került, ahol jelen projekt keretében egy akadálymentes parkoló készült.

A munkálatok azért váltak szükségessé, mert Vitnyéd Község egyetlen óvodája 1960-ban épült, az óvoda állapota az évek folyamán sokat romlott, és a kialakult hibák, hiányosságok újabbakat hoztak magukkal. A felújítással nagymértékben csökkenthetők a fenntartási költségek is, és sokkal gazdaságosabban lesz majd üzemeltethető az épület. Emellett az is fontos szempont volt, hogy az alacsonyabb fűtési energiaigény hatására csökkeni fog a károsanyag-kibocsátás, így az eddiginél is többet tesznek a környezet védelméért.

A támogatásnak köszönhetően Vitnyéd Községnek olyan közintézményi épülete lett, amely megfelel a mai energetikai előírásoknak és környezetvédelmi szempontoknak.

A fejlesztés hozzájárul az óvodai ellátáshoz való hozzáférés térségi szintű javításához, valamint a szolgáltatások minőségének fejlesztéséhez, a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához és a családok segítéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 20. 15:47, szerda | Helyi

Tegnap a csornai és a kapuvári rendőrök is fogtak el körözött személyeket

A rendőrök három férfit és két nőt fogtak el körözés alapján az elmúlt 24 órában Győr-Moson-Sopron megye területén.

2019. Február 20. 13:00, szerda | Helyi

Korlátozzák az erdőlátogatást a Kisalföldi Erdőgazdaság teljes területén

Hullajtott agancs gyűjtési engedélyt sem adnak ki.

2019. Február 20. 09:00, szerda | Helyi

A megye új tűzoltói közül egy fő Kapuváron kezdi meg a szolgálatát

Kilenc új tűzoltó lép szolgálatba a megyében.

2019. Február 19. 16:00, kedd | Helyi

Szigorúbban védik a tőzikés erdőt Csáfordjánosfán

Aki letér a kijelölt útvonalról, azt pénzbírsággal büntetik.