Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Október 18. 20:40, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Félholtra verte szállásadóját, majd jóízűen megvacsorázott….

Félholtra verte szállásadóját, majd jóízűen megvacsorázott….

2011. október 15-én, szombaton esete értesítette a mosonmagyaróvári Karolina Kórház ügyeletes orvosa a rendőrséget, hogy egy 52 éves férfit szállítottak a mentők kórházba, kinek sérülései idegenkezűségre utalnak.

A nyomozás eddigi adatai szerint a testvérével együtt élő 52 éves jánossomorjai férfi kb. két hónapja fogadta magához a 28 éves hajléktalant és annak élettársát. Az agresszív, különösen durva természetű férfi az elmúlt időszakban többször, vélt vagy valós indokkal részesítette testi fenyítésben befogadóját és annak testvérét. Mindennapjaikban gyakorta jelen volt a vita, a veszekedés, rendszeres volt a megfélemlítés, a verés, melyet alkoholos állapota csak még jobban tetézett.

Október 14-én, pénteken este, P. Károly ismét ittasan tért haza. Befogadója a szoba padlójára terített kabátokon aludt, mivel ágyát befogadottjai számára üresen hagyta. A kocsmából hazatérő férfi éhes volt, a vacsora miatt ordítozni kezdett. Úgy begurult, hogy először ököllel ütötte, majd lábával megrugdalta befogadóját, miközben mindvégig szidalmazta, amiért szállásadója felfalta ennivalóját. Egyre jobban felhergelte magát, majd egy bicikli villát megragadva ütlegelni kezdte a földön fekvő férfi fejét. Ezt követően „fenyítő eszközét” lecserélve egy vasfűrész következett. Mivel a fűrész nyele az ütlegek hatására eltörött, a szerszámot megfordította, s annak élével a férfi lábszárát fűrészelni kezdte. Dühe még ekkor sem csitult. Félredobva a fűrészt, a fejszét vette magához, mellyel a férfi bokájára jó párszor lesújtott. A védtelen bántalmazott orrából, fejéből, lábából ömlött a vér, levegőt alig kapott. A ház folyosójára, kabátjánál fogva húzta ki őt ittas bántalmazója. Ezt követően, mint aki jól végezte dolgát, jóízűen megvacsorázott. Étkezését követően, a hideg éjszakára való tekintettel, az agyonvert férfit a szobába visszahúzva kabátokból tákolt ágyára visszafektette.
Másnap reggel az agyonvert házigazda a szobában fekve mozdulni sem tudott, kínzó fájdalmai miatt csak jajgatott. Bántalmazója ekkor még elment dolgozni, élettársa, pedig csak szombaton este értesítette a mentőket. A sértettet koponya zúzódással, sorozat bordatöréssel, lábujj és lábszár töréssel, test szerte zúzódásokkal és vágott sérülésekkel szállították be a mosonmagyaróvári kórházba.

P. Károly először tagadta, később beismerte ugyan hogy bántalmazta a sértettet, azonban a részletekre magyarázattal szolgálni nem tudott.
A 28 éves hajléktalant a bíróság emberölés kísérlete miatt előzetes letartóztatásba helyezte, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság pedig emberölés kísérlet megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei