Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Január 23. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Figyelmetlenül váltott sávot, összeütközött a busszal

Figyelmetlenül váltott sávot, összeütközött a busszal

A baleset során ketten megsérültek.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2018. január 22-én 7 óra 34 perckor az 1-es számú főúton a 132-es kilométerszelvénynél. Egy 62 éves férfi közlekedett személygépkocsival Győr felől Abda irányába. Közlekedése során az 1-es számú főút és a 85-ös számú főút kereszteződésénél szabálytalanul váltott forgalmi sávot, mely során nem biztosított elsőbbséget egy menetrend szerint közlekedő autóbusznak. A szabálytalan manőver következtében a két jármű összeütközött.

A közlekedési balesetben ketten sérültek meg. A közúti közlekedési baleset bekövetkezésének körülményeit a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

A közúti közlekedési balesetek megelőzése fontos társadalmi érdek, ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi KRESZ szabályok megtartására hívja fel a járművezetők figyelmét:

Aki járművel irányt változtat (terelővonalat, az úttest szélét vagy képzeletbeli felezővonalát átlépi, forgalmi sávot változtat, másik útra bekanyarodik, főútvonalról vagy szilárd burkolatú útról letér stb.) köteles az azonos irányban vagy szemben haladó, irányt nem változtató járműveknek elsőbbséget adni.
Az irányváltoztatást - annak megkezdése előtt kellő időben a manőver befejezéséig - folyamatosan adott irányjelzéssel kell jelezni. Az irányjelzés nem lehet megtévesztő.
Elsőbbséget kell adni a jobbra vagy balra bekanyarodó járművel annak az útnak az úttestén áthaladó gyalogos részére, amelyre a jármű bekanyarodik.
A jobbra bekanyarodó járművel a kerékpársávon vagy az úttest mellett levő - attól jobbra eső kerékpárúton - gyalog- és kerékpárúton érkező jármű és gyalogos részére kell elsőbbséget adni.
A balra bekanyarodó jármű vezetője - párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton - a bekanyarodást akkor hajthatja végre, ha meggyőződött arról is, hogy balról járművének előzését vagy kikerülését másik jármű nem kezdte meg.
Az útkereszteződésben kanyarodó főútvonal esetén a főútvonalról letérő járművel elsőbbséget kell adni a főútvonalon továbbhaladó jármű részére.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.

2024. Április 17. 09:00, szerda | Helyi

Hasznos közlekedési tanácsok a szeszélyes, esős áprilisi időben

Óvatosan az utakon!

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.