Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Június 21. 07:31, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Gasztrokalauzban megjelent a Balaton legjobb vendéglátóhelyeinek gyűjteménye

Gasztrokalauzban megjelent a Balaton legjobb vendéglátóhelyeinek gyűjteménye

A Balatoni Kör gasztrotérképével együtt jelent meg a Balaton környékének legjobb éttermeit, borászatait, cukrászdáit, strandbüféit és piacait összegyűjtő Magyar Konyha 2018 gasztrokalauz.

A Magyar Konyha magazin először hat éve adta ki balatoni gasztrokalauzát azzal a céllal, hogy tudatosítsa: a tömegétkeztetés "lehangoló zsákutcái" mellett vannak minőségi vendéglátóhelyek is a Balatonon - idézte fel az idei kiadvány szerdai budapesti bemutatóján a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke.

Lévai Anikó hozzátette: a magazin munkatársai azóta járják a tó környékét, nemcsak éttermeket keresve, hiszen a minőség akár a legegyszerűbb halsütödékben is megjelenhet.

Mára a gasztroforradalom nemcsak ígéret, hanem maga a valóság a Balaton környékén; ezt bizonyítja, hogy az első kalauzba csak 170 egység fért bele, míg idén már 400 minőségi helyet tudnak ajánlani - emelte ki Lévai Anikó.

Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke emlékeztetett: szakmai szervezetük négy évvel ezelőtt jött létre, hogy a környék legmagasabb színvonalú éttermeit, borászatait, bisztróit fogja össze.

A Balatoni Kör célja megváltoztatni a régióról, a balatoni vendéglátásról a fejekben élő képet - hangsúlyozta Laposa Bence, hozzátéve: ezt szolgálja a 100 ezer példányban, idén először kiadott gasztrotérképük is, amely a szervezet jelenlegi 41 tagját mutatja be.

Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője elárulta, hogy az idei gasztrokalauzból kimaradt 60, a tavalyi kiadásban még szereplő hely, bekerült viszont 160 új. A kiadvány szerzői nem anonim módon tesztelnek, hanem immár hagyományosan vállalják nevüket, és azt is ellenőrizték, hogy ne kerüljön a gasztrokalauzba olyan egység, amely ebben a szezonban nem nyílt meg.

A 190 oldalas kötet alrégiónként mutatja be az ajánlott éttermeket, borászatokat, de régiós toplistákat is tartalmaz. Az egységek neve mellett piktogramok mutatják, melyik hely nyújt szállást is, melyik tart nyitva egész évben, a névmutatóban pedig az új szereplőket külön szín jelöli.

Vinkó József az MTI kérdésére elmondta, a Balatoni Kör gasztrotérképével egybecsomagolt Balaton 2018 kalauz a Magyar Konyha július-augusztusi számával együtt csütörtöktől elérhető az újságos standokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni